بررسی تاریخچه و سیر تکامل شبکه جهانی وب

نخستین بار در سال 1991، تیم برنرز لی (Tim Bernes-Lee)، اولین صفحه وب دنیا را ایجاد کرد. این صفحه در اصل شامل چندین پاراگراف و یک لینک ایمیل از برنرز لی بود. به همین دلیل او توانست اولین وب سایت را به نام خود ثبت کند و با عنوان مخترع شبکه جهانی وب شناخته و معروف شود. ما در این مقاله به بررسی تاریخچه و سیر تکامل شبکه جهانی وب می‌پردازیم.

تاریخچه پیدایش HTML

در واقع وب سایت‌ها در ابتدا به صورت HTML ساخته می‌شدند. HTML زبان برنامه نویسی بسیار ساده‌ای می‌باشد. این زبان ابتدا بسیار ساده و با تگ‌های بسیار ابتدایی و ساده‌ای متولد شد. اما در طول زمان، تغییرات زیادی پیدا کرد. به صورتی که از صفات کاملاً استاتیک به صفحاتی که دارای فلش، تصاویر متحرک، فایل صوتی و ویدئویی بودند، تغییر پیدا کرد. تمامی این تغییرات در طول تولد تا بلوغ این زبان برنامه نویسی رخ داده است.

تولد HTML در شبکه جهانی وب توسط تیم برنرز لی

شاید برایتان عجیب باشد که بدانید شبکه جهانی وب، در جایی کاملاً غیرمنتظره و خارق‌العاده متولد شد. اغلب افرادی که تولد شبکه جهانی وب را می‌شنوند یا می‌خوانند؛ واکنشی بسیار عجیب از خود بروز می‌دهند. چرا که این شبکه با هدف بسیار متفاوتی و درجای کاملاً عجیبی پا به عرصه وجود گذاشت.

محل تولد شبکه جهانی وب، سرن CERN می‌باشد. سرن آزمایشگاهی در اروپا و در ژنو بوده و برای آزمایش‌هایی در رابطه با فیزیک ذره‌ای استفاده می‌شده است. در این آزمایشگاه سالانه فیزیکدانان گوناگون از سراسر دنیا جمع می‌شدند و به تبادل افکار، اندیشه‌ها و نظریه‌های خود می‌پرداختند. حتی گاهی نیز این نظریه‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دادند.

در این زمان، تیم برنرز لی در زمان کار در بخش کامپیوتری CERN، ایده‌ای خاص و جذاب به ذهنش رسید. او با خود فکر کرد که چه قدر خوب، فوق‌العاده و راحت بود اگر تمامی فیزیکدانان جهان از جایی که حضور داشتند، بدون حرکت کردن، می‌توانستند اطلاعات نظریه‌ها و اندیشه‌های خود را بدون آن که به CERN یا جاهای مشابه بیایند با همکاران خود به اشتراک می‌گذاشتند. همین ایده سبب شد تا او دست به خلق جهانی زیبا و خارق‌العاده دست بزند. او حتی به ذهنش نمی‌رسید که روزی این ایده به نظر ساده، بتواند تمام جهان را در خود حل کرده، زندگی انسان‌ها را راحت‌تر کرده و تمامی ساختارهای نظامهای اقتصادی، آموزشی و حتی سیاسی را به طور کامل تغییر دهد.

شبکه جهانی وب

ابر متن

پس از مدتی از گذشت ساخت HTML، تیم برنرز لی به این فکر می‌کرد که مطالب تنها نباید به صورت یک متن خالص و ساده وجود داشته باشند. بلکه اگر این متن‌ها بتوانند به هم لینک بخورند، بسیار کاربردی‌تر و منسجم‌تر خواهد بود. برنرز لی در نهایت نام این متون پیشرفته را (Hyper Text) یا ابر متن نام‌گذاری کرد.

وب سایت چیست؟

وبسایت به مجموعه‌ای از یک صفحه یا چندین صفحه در مکان مشخصی از اینترنت گفته می‌شود. اطلاعات موجود در این صفحات، در کامپیوترهایی به نام سرور ذخیره می‌شوند و هر سرور توانایی میزبانی از یک یا چندین وب‌سایت را دارد. برای تمایز وبسایت‌ها از یکدیگر، هر وبسایت دارای یک شماره خاص و منحصر به فرد می‌باشد که به آن IP گفته می‌شود.

 

نحوهٔ عملکرد فروشگاه اینترنتی
حتما بخوانید:

آدرس وب سایت URL در شبکه جهانی وب چیست؟

همان گونه که در بالا نیز بیان کردیم، هر وب سایت دارای یک شماره اختصاصی و منحصر به خود برای تمایز با سایر وب سایت‌ها می‌باشد. و در صورتی که شما این شماره اختصاصی وب سایت را در آدرس نوار مرورگر وارد کنید، به صورت مستقیم وارد وب سایت مربوطه خواهید شد.اما چون کار کردن و یادآوری مداوم این شماره‌ها سخت و پیچیده می‌باشد، به همین دلیل مفهوم و ابزاری به نام دامنه (Domain) ایجاد شده است.

برای توضیح بیشتر این مفهوم ابتدا اجازه دهید با یک مثال شروع کنیم، برای مثال آدرس Abcdefg.com دامنه یک وب سایت مشخص می‌باشد. با تایپ این دامنه در نوار آدرس مرورگر شما به آی پی اختصاصی وبسایت منتقل شده و به نوعی می‌توان گفت ریدایرکت می‌شوید.

مفهوم URL در دسامبر سال ۱۹۹۴، توسط تیم برنرز لی و کارگروه مهندسی اینترنت (IETF) ایجاد شد و در اختیار همه قرار گرفت. URL را تکنولوژی آدرس دهی در شبکه می‌نامند. یک URL به صورت زیر نوشته شده و شامل موارد زیر می‌باشد که هریک را به طور خلاصه تعریف می‌کنیم:

مسیر – و – نام – فایل /درگاه: دامنه//: پروتکل

پروتکل: در واقع طرح کاربردی همسطح آدرس است که توسط سرور و کاربر استفاده می‌شود.

دامنه: را می‌توان همان آدرس IP عنوان کرد که برای آسانی کار و به خاطر آوردن راحت‌تر، به صورت حروف استفاده می‌شود.

درگاه: شماره درگاه، پروتکل کنترل انتقال TCP می‌باشد که سرور از طریق آن به درخواست‌های ورودی پاسخ می‌دهد.

مسیر – و – نام – فایل: در حقیقت نام و مسیر وب سایت درخواست شده است و توسط سرور مرجع مدیریت می‌شود.

آدرس وب سایت URL در شبکه جهانی وب چیست؟

مرورگر شبکه جهانی وب چیست؟

مرورگر وب در سال ۱۹۹۰ و برای کامپیوترهای NEXT به وجود آمد. Web Browser یا مرورگر شبکه جهانی وب در حقیقت نرم افزاری است که داده‌ها را از منابع اطلاعاتی وب دریافت کرده و آن‌ها را به نمایش می‌گذارد؛ حتی می‌تواند آن اطلاعات را باز پس گرفته و برای دیگران نیز ارسال کند. این منابع اطلاعاتی می‌تواند به صورت صفحات HTML، صوت، ویدیو و یا هر نوع محتوای دیگری باشد.

 

طراحی وب سایت کاربر پسند و شش اصل آن
حتما بخوانید:

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله همراه مجله محتوایار بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید. همچنین مطالب برایتان مفید، جذاب و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وبسایت از طریق لینک‌های زیر، اطلاعات بسیار مناسبی به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا