سئو (Seo) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

سئو مجموعه‌ای متشکل از چندین راهکار گوناگون است که به شما کمک می‌کند تا به رتبه یک در صفحه اول گوگل برسید. اما اگر قصد دارید تا وب‌سایتی کاملاً هدفمند و با استراتژی داشته باشید، ابتدا باید SEO (سئو) را درک کرده، با مفاهیم آن آشنا شوید، سپس می‌توانید آن را در سه مرحله در سایت خود پیاده‌سازی کنید که این سه مرحله عبارت‌اند از:

  • مرحله اول: TECHINICAL SEO
  • مرحله دوم: ON PAGE SEO
  • مرحله سوم: OFF PAGE SEO

لیست مطالب:

  • سئو (SEO) به چه معناست؟
  • رابطه‌ی بین سئو و فروش
  • شباهت سئو و تبلیغات اینترنتی
  • تفاوت سئو با گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل
  • تفاوت سئو و تبلیغات اینترنتی
  • نتایج ارگانیک به چه معنا می‌باشند؟
  • آیا می‌توان سئو را به صورت رایگان انجام داد؟
  • نحوه‌ی برآورد هزینه‌ی کلمات کلیدی در سئو
  • تفاوت بین SEO و SEM
  • نحوه‌ی عملکرد گوگل و مکانیزم‌های آن
  • رابطه‌ی سئو با برند سازی
  • اصطلاحات رایج در سئو(SEO)
    سئو(SEO) به چه معناست؟

سئو(SEO) به چه معناست؟

سئو که به شکل مختصر Seo نوشته می‌شود، در واقع مخفف کلمه SEARCH ENGINE OPTIMIZATION است که در حالت کلی، به معنای بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو می‌باشد. اما به دلیل این که در میان موتورهای جستجو، گوگل بیشترین محبوبیت و اهمیت را دارد، عمده تعریف و هدف ما از سئو نیز بر اساس گوگل می‌باشد. با این وجود می‌توان Seo را به زبانی ساده‌تر و به شکل دیگری نیز تعریف کرد.

سئو به این معنی است که وب‌سایت شما ازنظر گوگل خوب باشد؛ اما خوب بودن سایت از نظر گوگل چیست؟ در واقع خوب بودن به این معنا است که سایت شما از نظر بازدیدکنندگان سایت خوبی باشد و به عبارتی بازدیدکنندگان فعال و قابل توجهی داشته باشد. البته این عامل، تنها معیار گوگل برای سنجش سایت شما نیست، بلکه گوگل از معیارهای مختلفی جهت اندازه‌گیری عالی بودن سایت شما استفاده می‌کند و در نهایت به این نتیجه می‌رسد که سایت شما، سایت خوبی است.

به عنوان مثال در صورتی که کاربران مدت‌زمان زیادی را در سایت شما بگذرانند و یا آن‌که دوباره و پس از مدتی به سایت شما برگردند و یا پست‌های شما را به اشتراک بگذارند، می‌توان به این نتیجه رسید که سایت شما سایت خوبی است. چنین معیارها و فاکتورهایی به گوگل نشان می‌دهد که وب سایت شما وب سایت خوبی است و از سئو مناسبی نیز برخوردار می‌باشد.رابطه‌ی بین سئو و فروش

رابطه‌ی بین سئو و فروش

هر وب‌سایت کسب و کار اینترنتی دارای یک کلمه‌ی مهم و مشخص می‌باشد. این کلمه که کلمه‌ی کلیدی نام دارد، باعث می‌شود تا وب سایت‌ها در گوگل با جستجوی آن کلمه به سرعت نمایان شوند. به عبارتی در این کلمه وب سایت شما در رتبه‌های برتر گوگل قرار گرفته، ورودی‌های هدفند مشخصی وارد وب سایت شما شده و در نهایت این مسئله سبب افزایش فروش شما به طرز چشم گیری می‌شود.

به عنوان مثال در نظر بگیرید که شما فروشنده کفش هستید و در کلمه «خرید کفش» رتبه یک گوگل را دارید. مطمئنا همین عامل سبب می‌شود تا بیشتر در دید کاربران قرار گرفته و شانس به مراتب بالاتری را نیز جهت فروش کفش داشته باشید. البته این عامل به معنی فروش ۱۰۰ درصدی برای شما نمی‌باشد زیرا باید عوامل مختلف  فروش را نیز در وب سایت خود رعایت کنید.

شباهت سئو و تبلیغات اینترنتی

همان‌طور که تبلیغات اینترنتی به دنبال جذب مخاطب و یا خریداران به طریق آنلاین می‌باشد، سئو نیز هدفش به مانند آن و در واقع افزایش بازدید کننده وب سایت شما می‌باشد. برای مثال در تعریف انواع تبلیغات اینترنتی می‌توان به بنرهای تبلیغاتی، پاپ آپ ها و تبلیغات کلیکی در سایر وب سایت‌ها اشاره کرد که به وفور نیز دیده می‌شوند.

در حقیقت در تبلیغات اینترنتی از طریق وب سایت‌های دیگر راهی برای انتقال به وب سایت خود ایجاد خواهید کرد. همچنین سئو نیز به معنی افزایش بازدید کننده، اما از طریق موتورهای جستجو می‌باشد؛ به این معنی که افراد با سرچ کلمه یا کلماتی در موتورهای جستجو می‌توانند وارد وب سایت شما شوند و کسب و کار اینترنتی شما را مشاهده کنند.تفاوت سئو با گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل

تفاوت سئو با گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل

در تبلیغات گوگلی، وب سایت شما در صفحه اول گوگل نمایش داده می‌شود و البته که بابت این خدمت نیز هیچ گونه هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌شود؛ اما دقت کنید که با ورود هر کس به لینک سایت شما از صفحه اول گوگل، هزینه‌ای از شما کسر خواهد شد. به عبارتی نمایش آن رایگان است اما با ورود افراد باید هزینه‌ای پرداخت کنید. همچنین توجه داشته باشید که میزان هزینه‌ای که شما بابت هر کلیک به گوگل می‌پردازید با توجه به تعداد رقبا سنجیده می‌شود.

بنابراین اگر بخواهیم به زبانی ساده‌تر بگوییم، حوزه‌ای که سود‌آوری بالاتری داشته باشد، مطمئنا تعداد رقبای بیشتری نیز در آن حوزه وجود خواهد داشت که در نتیجه همین عامل سبب می‌شود تا قیمت تبلیغات گوگلی شما بابت هر کلیک نیز بیشتر شود. اما تفاوت بین سئو و تبلیغات گوگلی را می‌توان در ظاهر مکعب رنگی که کلمه Ad کنارش نوشته شده است، تشخیص داد. و از این طریق کاربران نیز می‌توانند فرق نتایج ارگانیک و نتایج تبلیغ گوگل را متوجه شوند.

تفاوت سئو و تبلیغات اینترنتی

امروزه هزینه‌های تبلیغات اینترنتی بسیار بالا و سرسام آور می‌باشد. در همین جهت هزینه کردن برای سئو و یک تیم سئو ماهر، نسبت به تبلیغات اینترنتی بسیار به صرفه‌تر و کارآمدتر می‌باشد. به همین دلیل اگر وب سایتتان را بر اساس اصول درست سئو و در مسیر سئو و تولید محتوا پیش ببرید، امکان عقبگرد اتفاقی برایتان وجود نداشته و حتی به سرعت نیز رشد می‌کنید و وب سایت شما هر روز بیشتر از دیروز در معرض بازدیدکنندگان بیشتر قرار می‌گیرد.

تفاوت مهم دیگری که بین سئو و تبلیغات اینترنتی مطرح می‌شود، بازار هدف می‌باشد. در تبلیغات اینترنتی بازار هدف بسیار وسیع‌تر و گسترده‌تر بوده و شما آن چنان که باید در افرادی که تبلیغات شما را می‌بینند، نمی‌توانید دخل و تصرفی داشته باشید؛ اما در سئو تنها افرادی که به حوزه کسب و کار شما علاقه مند هستند وارد وب سایت شما می‌شوند و به همین جهت نیز در وب سایت شما بیشتر می‌مانند و امکان بازگشتشان نیز بیشتر می‌شود. همین امر سبب می‌شود تا رتبه شما از نظر گوگل افزایش یابد.

در همین جهت، الکسای سایت شما پایین آمده و باعث می‌شود تا از نظر کاربران نیز شما معتمدتر باشید. در نهایت بازدید کنندگانی که وارد وب سایت شما می‌شوند، تبدیل به اعضای وب سایت شما و در نهایت تبدیل به مشتریان شما خواهند شد.

نتایج ارگانیک به چه معنا می‌باشند؟

نتایج ارگانیک در واقع وب‌سایت‌هایی هستند که از طریق سئو در صفحه‌ی اول موتورهای جستجو نمایش داده می‌شوند. به عنوان مثال تصور کنید که شما در گوگل عبارت «سئوچیست؟» را جستجو می‌کنید، گوگل لینک‌ها و وب‌سایت‌هایی مختلفی را به شما پیشنهاد می‌دهد. در بین این لینک‌ها چند لینک نیز با مکعب Ad وجود دارند که تبلیغات پولی گوگل می‌باشند اما سایر لینک‌هایی که گوگل به شما پیشنهاد می‌دهد، در واقع نتایج ارگانیک گوگل هستند. نتایج ارگانیک در حقیقت به این معنا است که گوگل بهترین وب سایت‌های ممکن را برای سؤال «سئو چیست؟» از اولین پیشنهاد تا آخرین پیشنهاد برای شما پیدا می‌کند.

در همین راستا باید وب سایتتان را از نظر سئو بهینه‌سازی نمایید. و برای آن باید مراحلی چون تولید محتوای مناسب و یونیک، تکنیکال سئو، سوشال سیگنال و آپدیت شبکه‌های اجتماعی، لینک بیلدینگ خارجی و داخلی و … را طی کرده و در نظر داشته باشید.

آیا می‌توان سئو را به صورت رایگان انجام داد؟

به عنوان مثال تصور کنید که شما از یک مجسمه ساز می‌پرسید که آیا می‌توان به صورت رایگان مجسمه ساخت؟ مسلما او به شما در پاسخ می‌گوید که اگر از هزینه مواد اولیه چشم‌پوشی کنیم، در صورتی که مهارت و دانش مجسمه سازی را داشته باشید، می‌توانید به صورت رایگان مجسمه‌های خود را خلق کنید. همین عامل در سئو نیز صدق می‌کند. مطمئنا می‌توان به رایگان نیز سئو را انجام دارد، اما این کار، کاری تخصصی است. در واقع دانش سئو یک دانش تخصصی است و برای هر تخصص نیازمند تلاش زیادی برای رسیدن به هدف می‌باشد. به همین دلیل برای این ‌که وب سایت خود را سئو کنید باید ابتدا به دانش و تجربه سئو دست پیدا کنید.نحوه‌ی برآورد هزینه‌ی کلمات کلیدی در سئو

نحوه‌ی برآورد هزینه‌ی کلمات کلیدی در سئو

هزینه‌ی سئو در حقیقت با توجه به تعداد رقبا و فعالیت‌های آن‌ها سنجیده می‌شود. برای سنجش این عامل باید موارد متعددی را در نظر بگیرید. در زیر به عنوان مثال چندین سؤال بنیادی در برآورد هزینه کلمات کلیدی آورده شده است که با پاسخ به آن‌ها می‌توانید این هزینه را تا حدودی محاسبه کنید:

  • چه تعداد رقبایی در آن کلمه کلیدی وجود دارد؟
  • میزان محتوای آن‌ها در چه حجمی است؟
  • قدمت فعالیت رقبای شما در فضای اینترنتی چه میزان است؟
  • قدرتمندی وب سایت آن‌ها از نظر بهینه سازی وب سایت در چه حدی می‌باشد؟
  • با توجه و در نظر گرفتن تمام این عوامل، هزینه کلمات کلیدی مرتبط ارائه خواهد شد.
  • تفاوت بین SEO و SEM

سئو در حقیقت زيرمجموعه و شاخه‌ای از sem می‌باشد که sem نیز مخفف اصطلاح Search Engine Marketing است. Sem به معنای بازاریابی از طریق موتورهای جستجو بوده و در حالت کلی شامل مواردی چون بهینه سازی سایت در گوگل، تبلیغات در گوگل، تبلیغات اینترنتی، بهینه سازی سایت در شبکه‌های مجازی و … می‌باشد.نحوه‌ی عملکرد گوگل و مکانیزم‌های آن

نحوه‌ی عملکرد گوگل و مکانیزم‌های آن

برای آشنایی با ساز و کار گوگل ابتدا تصور کنید که گوگل یک انسان است. به همین جهت نیز افرادی که در گوگل سرچ می‌کنند به نوعی مشتریان گوگل می‌باشند، مشتریانی که فوق‌العاده برای گوگل با ارزش هستند. چون مشتریان گوگل سوالات و درخواست‌های خود را از گوگل می‌پرسند، پس گوگل هم چون تنها ده گزینه برای پاسخ به مشتریان خود در احتیاط دارد، سعی می‌کند تا مناسب‌ترین و بهترین پیشنهادهای ممکن را به ترتیب اهمیتشان برای مشتریان خود به نمایش بگذارد.

به همین جهت، می‌توان به این نتیجه رسید که بزرگترین دارایی گوگل مشتریان گوگل بوده و او نیز از تمام قدرت خود استفاده می‌کند تا برترین گزینه‌های ممکن را برای ارائه به مشتریان خود پیشنهاد داده و معرفی کند.

گوگل در این انتخاب، مطمئنا وب‌سایت‌هایی با محتوای عالی، وب‌سایت‌هایی با سرعت بالا و وب‌سایت‌هایی با طراحی زیبا را انتخاب کرده و برای کلمه کلیدی که جستجو شده است، پیشنهاد می‌دهد. البته فاکتورها و معیارهای زیادی وجود دارد که گوگل انسان‌نما به آن توجه می‌کند. به‌ همین‌ دلیل می‌توان گفت که هر چه قدر که وب سایت شما برای انسان‌ها مناسب‌تر و کارآمدتر باشد، از نظر گوگل نیز مناسب‌تر بوده و شانس شما در صفحه اول گوگل و در رتبه‌های برتر گوگل بیشتر می‌شود.

رابطه‌ی سئو با برند سازی

برندسازی با سئو رابطه‌ی مستقیم داشته و می‌توان این گونه بیان کرد که بسیاری از کسب و کارهای موفق و میلیاردی ایران و جهان تنها توانسته‌اند با سئو مطرح شده و برند سازی انجام دهند. در صورتی که از توانایی سئو در رشد کسب و کار خود اطمینان ندارید و نمی‌دانید که آیا سئو می‌تواند برای رشد کسب و کار شما مفید باشد یا خیر، به شما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا برای یک مدت محدود از سیستم تبلیغاتی گوگل ادوردز استفاده کنید. در این حالت شما به سادگی با معجزه صفحه اول گوگل آشنا شده و پی خواهید برد که سئو در اصل یک عصای معجزه گر و اسرارآمیز است.

اصطلاحات رایج در سئو (SEO)

در ادامه به معرفی و بررسی اصطلاحات رایج کاربردی در سئو می‌پردازیم:

SEO

سئو مخفف اصطلاح (Search Enginine Optimization) بوده و به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد.

SME

این اصطلاح در واقع مخفف عبارت (SOCIAL MEDIA OPTIMIZATIONA) بوده و در واقع به معنی بهینه سازی وب سایت از طریق شبکه‌های مجازی می‌باشد که از طریق سوشال سیگنال رخ می‌دهد. به طور کلی این اصطلاح بیان می‌کند که وب سایت شما توانایی تولید چه مقدار محتوا دارد تا بتواند در شبکه‌های مجازی نشر پیدا کند. این محتوا چه قدر از نظر کاربران مورد پسند واقع شده و چه مقدار نظر و اشتراک گذاری می‌شود. با این حال پایین‌تر به اصطلاح سوشال سیگنال به طور کامل اشاره خواهیم کرد.

UX

این اصطلاح، برگرفته از عبارت (USER EXPERIENCE) بوده و در اصل تجربه ای است که کاربر در وب سایت شما تجربه می‌کند. به عنوان مثال فرض کنید که وارد وب سایت فروشگاهی می‌شوید و با چرخیدن و نگاه کردن به محصولات احساس خوبی به شما منتقل می‌شود. در نهایت این محیط و فضای ایجاد شده برای شما، باعث می‌شود تا به خرید ترغیب شده و به راحتی خرید نمایید.KEYWORD

KEYWORD

شاید بتوان گفت که اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش سئو همان کلمات کلیدی است که شما برای وب سایت خود در نظر می‌گیرید. کلمات کلیدی در واقع کلماتی هستند که کاربران هدف شما در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند. البته برای بدست آوردن این کلمات می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید. البته می‌توان به گوگل ادواردز به عنوان یکی از ابزارهایی که برای به دست آوردن کلمات کلیدی استفاده می‌شود اشاره کرد.

SOCIAL SIGNAL

سوشال سیگنال را در واقع می‌توان سیگنال‌های درون شبکه‌های مجازی عنوان کرد. به عبارتی ساده‌تر محبوبیت وب سایت و برند شما در میان مردم را سوشال سیگنال می‌گویند. در حقیقت ربات‌های گوگل همواره به بررسی وب سایت شما پرداخته و محاسبه می‌کند که ببیند درون شبکه‌های مجازی چند لایک، کامنت و اشتراک گذاری دریافت کرده‌ است؛ به عبارتی در صورتی که از نگاه گوگل انسانی به آن توجه کنیم اگر وب سایت شما و مطالبی که شما از طریق شبکه‌های مجازی به اشتراک می‌گذارید، مورد بحث، نظر، لایک و چیزهایی از این قبیل قرار بگیرد، از نظر گوگل انسانی نیز سایت شما دارای محبوبیت بالاتری می‌باشد. محبوبیت بالاتر بدان معنا است که وب سایت شما از نظر گوگل بهتر بوده و سطح بهتری دارد؛ بنابراین رتبه بهتری نیز در نتایج گوگل کسی خواهید کرد و به صفحات اولیه آن منتقل خواهید شد.

SEM

در واقع مخفف عبارت (SEARCH ENGIN MARKETING) بوده و به معنی بازاریابی از طریق بستر موتورهای جستجو می‌باشد. SEM را می‌توان از طریق تبلیغات گوگل ادوردز، تبلیغات اینترنتی و بهینه ساز سایت در شبکه‌های مجازی اجرا کرد.

Heo

در واقع از عبارت (Human experienc optimization) بوده و به بهینه سازی وب سایت برای کاربران اشاره می‌کند. همان‌ طور که قبل‌تر نیز به آن اشاره شد، گوگل مانند یک انسان بوده و سعی می‌کند تا همچون او ببینند و بفهمد.

به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که ربات‌های گوگل به نوعی طراحی شده‌اند که به بررسی و سنجش مفهوم از دید کاربران می‌پردازند. بنابراین در صورتی که سرعت سایت شما بالا باشد، مقاله ای که نوشتید جذاب و خوش قلم باشد، عکس و فیلم زیبایی در آن گذاشته باشید و به ظاهر وب سایت خود رسیده و از نظر کاربران جذاب باشد و چیزهایی از این قبیل، به این معنی است که کاربر در وب سایت شما احساس راحتی بیشتری دارد و سایت شما در سئو معنایی مفهوم پیدا می‌کند. سئو معنایی در سال ۲۰۱۷ به وجود آمد، یعنی این‌ که گوگل به دنبال معنا و مفهوم در وب‌سایت‌ها بوده و محتوا را با اهمیت‌تر می‌داند.

SMM

اصطلاح (SOCIAL MEDIA MARKETING) به انواع بازاریابی که از طریق شبکه‌های مجازی صورت می‌گیرد، می‌گویند. در واقع می‌توان گفت که تمامی فعالیت‌هایی که برای بیشتر دیده شدن و جذب کاربر از طریق شبکه‌های مجازی همچون فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، لیدی، یوتیوب، آپارات و غیره انجام می‌گیرد، در گستره‌ و حوزه‌ی این اصطلاح بوده و انجام می‌شود.

PPC

یا (PAY PER CLICK) در حقیقت نوعی از تبلیغات است که بابت هر کلیکی که روی لینک مربوطه شود پرداخت هزینه صورت می‌گیرد. سایت‌های بسیار زیادی نیز در این زمینه وجود دارند اما بهترین و قوی‌ترین سیستم تبلیغات PPC در جهان همان سیستم تبلیغات گوگل ادوردز می‌باشد.

SERP

که مخفف عبارت(SERACH ENGIN RESULT PAGE) می‌باشد، در واقع به صفحه‌ای از گوگل گفته می‌شود که پس از جستجوی کلمات کلیدی، در گوگل ظاهر می‌شود. را اصطلاحاً SERP می گویند.

UI

در واقع مخفف عبارت (USER INTER FACE) می‌باشد. برای فهم این اصطلاح، صفحه وب سایتی را فرض کنید که ظاهر بسیار زیبایی داشته و تمام بخش‌های آن نیز به راحتی قابل دسترسی هستند. این در واقع همان مفهوم UI می‌باشد.

ON PAGE SEO

به تمامی فعالیت‌ها و کارهایی که در خود وب سایت انجام می‌گیرد، گفته شده و می‌تواند شامل مواردی چون تولید محتوا، UI، UX و لینک بیلدینگ داخلی باشد.

OFF PAGE SEO

به تمامی کارها و فعالیت‌هایی که خارج از وب سایت انجام می‌گیرند و در واقع در جهت پیشرفت وب سایت انجام می‌شوند را اف پیچ سئو می‌نامند.

LANDING PAGE

چندین سال پیش، معمولا در هنگام ورود به یک وب‌سایت، در صفحه‌ی اصلی آن با انواع و اقسام خدمات و محصولات آن‌ها روبرو می‌شدیم. اغلب کسب‌و‌کارها نیز صفحه اصلی وب سایت خود را به عنوان صفحه معرفی تمامی محصولات یا خدمات خود قرار می‌دادند. اما امروزه چنین روشی بسیار نادرست می‌باشد. زیرا کاربران را آشفته و سردرگم می‌کند و آن‌ها را بین میزان زیادی از محصولات قرار می‌دهد.

بهترین حالت بهینه سازی وب سایت این است که برای هر محصول یا خدماتی یک لندینگ پیج یا صفحه فرود مشخص طراحی شود تا هم منظم‌تر و زیباتر دیده شده و هم کاربردی‌تر باشد. معمولاً لندینگ پیج ها سعی می‌کنند تا کاربر را به انجام کاری وادار کنند که اصطلاحاً CALL TO ACTION نامیده می‌شود. برای مثال چیزی را دانلود کن، ایمیلی ثبت کن و کارهایی از این قبیل را CALL TO ACTION می‌نامند.INTERNAL LINK

INTERNAL LINK

برای درک این اصطلاح تصور کنید که شما یک مقاله در رابطه با بازاریابی محتوا می‌نویسد و درون این مقاله نیز از کلمه کسب و کار اینترنتی استفاده می‌کنید. حال بیایید فرض کنیم که در وب سایت شما نیز یک مقاله با عنوان کسب و کار اینترنتی یا در معنای مشابه کسب و کار اینترنتی وجود دارد. حال در صورتی که در مقاله بازاریابی محتوا، کلمه کسب و کار اینترنتی را به مقاله کسب و کار اینترنتی لینک دهید، از نظر گوگل مقاله‌ی بازاریابی محتوایی که نوشته‌اید؛ دارای کیفیت بالاتری می‌باشد و ارزش بیشتری دارد.

حال فرض کنید که شما مقالات بسیار متعددی دارید و تمامی مقالات را به یکدیگر لینک کرده‌اید. چیزی شبیه به یک دایره تارعنکبوتی گونه که تمامی مطالب وب سایت شما با چندین رشته به یکدیگر متصل کرده است. این کار از نقطه نظر گوگل بسیار مورد پسند می‌باشد و گوگل به راحتی می‌تواند معنای وب سایت شما را درک کرده و تشخیص دهد. به همین دلیل می‌توان گفت که یکی از فاکتورهای اصلی سئو از نظر گوگل پیوستگی مطالب شما به یکدیگر درون وب سایت می‌باشد. این کار در راستای همان سئوی معنایی بوده و بخشی از آن می‌باشد. چرا که گوگل و ربات‌های آن به راحتی درک می‌کنند که وب سایت شما درباره‌ی چیست و از نظر کاربر انسانی چه معنایی دارد.HEADING TAG

HEADING TAG

همان طور که در هنگام کار در وورد و نوشتن مقالات گوناگون بهتر است که تیترها را مشخص کنیم و مقاله‌ای منسجم و طبقه‌بندی شده داشته باشیم، در تولید محتوا و وارد کردن آن در وب‌سایت نیز رعایت این موضوع بسیار مهم می‌باشد. همچنین می‌توان گفت که از نظر گوگل نیز تگ‌های تیتر بسیار مهم هستند و باید از H1 تا H6 دسته‌بندی شوند.

به عنوان مثال H1 تگ عنوان است و باید فقط یک بار در یک مقاله از آن استفاده شود و در صورتی که بیش از یکبار استفاده شود، نشان از دسته‌بندی نادرست بوده و محتوای تولید شده به شدت تخریب می‌شود.

حال فرض کنید که شما مقاله‌ای می‌نویسید و عنوان آن H1 می‌باشد. در بهترین حالت مقاله شما دارای زیر عنوان‌هایی است و شما می‌توانید برحسب مهم بودن زیرعنوان‌ها، از تگ H2 یا H3 و غیره استفاده کنید. کمک گرفتن و استفاده از چنین سبک تولید محتوایی، علاوه بر زیبایی ظاهری که به متن می‌دهد، خواندن را نیز هم برای کاربران و هم برای ربات‌های گوگل آسان‌تر کرده و رتبه‌ی وب‌سایت شما را بالاتر می‌برد.

BACKLINK

اصطلاح بک لینک در حقیقت لینک‌هایی است که از سایت‌های دیگر به وب سایت شما داده می‌شود و البته که این از نظر گوگل به این معنی است که وب سایت شما دارای شهرت مناسب در سطح وب می‌باشد.

REFFERING DOMAIN

رفرینگ دامین در واقع به تعداد دامنه‌هایی که به سایت شما لینک می‌دهند گفته می‌شود.

HTTP

مخفف عبارت (HY PER TEXT TRANSFER PORTOCOL) بوده و در واقع بستری که روی آن وب سایت باز می‌شود را اصطلاحاً HTTP می‌نامند. این بستر را می‌توان در واقع راهی برای انتقال اطلاعات بین سرور و کلاینت نامید.

HTTPS

در حقیقت همان HTTP است اما به صورتی امن و سکوریتی شده می‌باشد. همچنین گوگل نیز بارها عنوان کرده است که سایت‌هایی که HTTPS می‌باشند دارای امنیتی بالاتر بوده و در نتیجه کاربر پسندتر نیز می‌باشند.

RESPONSIVE DESIGN در بهینه سازی سایت(سئو)

یکی از بهترین وب‌سایت‌ها، وب‌سایت‌های واکنش گرا یا رسپانسیو می‌باشند. وب‌سایتی که واکنش گرا است، یعنی می‌تواند به همان زیبایی که در کامپیوتر باز می‌شود، در تبلت، گوشی و … نیز بر حسب سایز صفحه نمایش باز شود. به عبارتی منعطف بودن وب سایت شما نسبت به اندازه صفحه نمایش، رسپانسو گفته می‌شود. امروزه نیز این فاکتور برای گوگل بسیار با اهمیت شده است، زیرا که نسبت به گذشته اکثر کاربران، اکنون از گوشی خود برای سرچ استفاده می‌کنند.

Obl

این اصطلاح مخفف عبارت (Out bound link) بوده و به حجم و تعداد لینک‌های خروجی از وب سایت شما گفته می‌شود.

EXTERNAL LINK

اکسترنال لینک را در واقع لینک‌های خارجی می‌نامند. به عبارتی لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به سایت شما لینک داده می‌شوند، لینک‌های خارجی هستند.

VISITOR

به بازدید کنندگان سایت اشاره می‌شود که با یک آی پی مشخص وارد سایت شما می‌شوند.

PAGE AUTORITY

در واقع به ابزارهای سایت MOZ اشاره دارد که پیج ها را بر حسب ON PAGE و OFF PAGE بررسی  کرده و اعتباری برای آن صفحه در نظر می‌گیرند.

DOMAIN AUTORITY

به مجموع اعتبار پیج های هر وب سایت، دامین اتوریتی گفته می‌شود.

SITE MAP

در واقع همان فایل XML است که در اصل شاهراه ارتباطی میان وب سایت شما و گوگل می‌باشد. ربات‌های گوگل برای ارتباط گرفتن با وب سایت شما و محتوای شما، از طریق نقشه وب سایت شما استفاده می‌کنند.

PENALTI در بهینه سازی سایت(سئو)

سئو در واقع دو نوع اصلی دارد: سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه. در سئوی کلاه سفید، وب سایت کاملا تابع قوانین گوگل می‌باشد اما در سئوی کلاه سیاه، وب‌سایت‌ها از قوانین گوگل پیروی نمی‌کنند. با این وجود، حالت سومی هم وجود دارد که با عنوان کلاه خاکستری شناخته می‌شود. در صورتی شما قوانین گوگل را انجام ندهید و خلاف آن را انجام دهید. امکان دارد تا با سرعت زیادی به رتبه‌های برتر گوگل برسید اما در مدت زمان بسیار کوتاهی نیز از نتایج گوگل حذف می‌شوید.

همچنین به علت این پیشینه، امکان برگشت شما در آن کلمه بسیار بسیار سخت خواهد بود. به این حالت اصطلاحاً می‌گویند وب سایت پنالتی شده است. در واقع گوگل تمامی نتایج وب سایت شما را از گوگل حذف نمی‌کند، بلکه در حقیقت به خود آن کلمه و کلمات هم معنای آن کارت قرمز می‌دهد. از مهم‌ترین قوانین گوگل که باید آن‌ها را رعایت کنید، عبارت‌اند از:

  • خرید بک لینک
  • رسیدن به OVER OPTIMIZING
  • استفاده از KEYWORD STFFING
  • استفاده از سایت‌های مزرعه لینک
  • لینک سازی خارجی بیش از حد
  • پاک شدن بک لینک‌های سایت که شامل:
  • لینک سایت‌های با زبان‌های خارجی
  • نظرات SPAM
  • تبادل بنزین بیش از حد
  • قطع و وصل شدن بیش از حد سرور
  • صفحات ۴۰۴ بیش از حد
  • استفاده از محتوای تکراری DUPLICATE CINTENT

GWT در بهینه سازی سایت (سئو)

در واقع مخفف عبارت (GOOGLE WEBMASTER GOOGLE SEARCH COSOLE) بوده و نخستین کاری است که باید پس از طراحی وب سایت آن را انجام دهید. ثبت‌نام در گوگل وب مستر اولین کاری است که باید پس از طراحی سایت خود انجام دهید و از آن طریق به گوگل متصل شوید. در حقیقت ارتباط گوگل با شما از طریق این کنسول انجام می‌شود و در صورتی که گوگل خطایی در وب سایت شما ببیند به شما پیام می‌دهد و اگر شما بخواهید به ربات‌های گوگل مفهومی را ارسال کنید می‌توانید از طریق گوگل وب مستر این کار را انجام دهید. از دیگر خدماتی که با ثبت سایت در گوگل وب مستر به آن دست خواهید یافت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خطاهایی که گوگل در سایت شما می‌بیند
  • اگر سایت شما هک شود به شما اعلام می‌شود

حذف و اضافه کردن لینک‌ها که شامل:

  • افزایش سرعت ایندکس هر صفحه
  • بهبود خوانایی توسط دیتا هایلایتر
  • بررسی ریسپانسیو وب سایت
  • ثبت نقشه گوگل
  • وضعیت ایندکس تمام صفحات شماGOOGLE ANALYTICS در بهینه سازی سایت(سئو)

GOOGLE ANALYTICS در بهینه سازی سایت(سئو)

گوگل آنالیتیکس یکی از ابزارهای بسیار فوق العاده و کاربردی گوگل می‌باشد که برای درک بهتر آمار و ارقام وب سایتتان، می‌توانید از این ابزار استفاده کرده و با آن سایت خود را از لجاظ گوناگون تجزیه و تحلیل نمایید. این ابزار اطلاعات مختلفی را در اختیار شما قرار می‌دهد، اطلاعاتی چون اینکه سایت شما توسط چه کسانی مورد بازدید قرار گرفته، از کجاها وارد وب سایت شما شده‌اند، از کدام شهر آمده و از کدام صفحه به کدام صفحه منتقل شده‌اند. تمامی این اطلاعات در گوگل آنالیتیکس موجود بوده و حتی می‌تواند به گوگل وب مستر نیز متصل شود. از خدمات مختلف گوگل آنالیتیکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعداد بازدید روزانه
  • تعداد بازدید سایت شما از نخستین روز
  • از چه صفحاتی بازدید کردند؟
  • چه تعداد افرادی همین الان در وب سایت شما حضور دارند؟
  • از کدام شهر و کدام کشور وارد وبسایت شما شده‌اند؟
  • از کدام صفحه به کدام صفحات وارد شده‌اند؟

 

تفاوت ‌های بازاریابی و فروش + 3 نکته مهم در رابطه با آن
حتما بخوانید:

ممنون که تا پایان این مقاله ما را در مجله محتوایار همراهی نمودید. امیدواریم که از مطالعه مطالب فوق لذت برده باشید و برایتان کارآمد و مفید بوده باشد. شما می توانید برای مطالعه سایر مقالات مرتبط به لینک های زیر مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا