چه عواملی باعث موفقیت در بازاریابی تلفنی میشود؟

احتمالاً شما هم در این موقعیت قرار گرفتید که در یک روز شلوغ کاری با شما تماس گرفته می شود و در مورد موضوعی با شما صحبت می‌کنند که هیچ علاقه ای به آن ندارید. باید بگویم که شما در این را تنها نیستید. در طی سالهای بسیار در ایران، بازاریابی تلفنی، منتقدان بسیار زیادی پیدا کرده است، آن هم به دلیل اینکه به اشتباه به کار گرفته می شده است. در این مقاله قصد داریم راجع به موفقیت در بازاریابی تلفنی نکاتی  کاربردی و کلیدی را ارائه دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تعریف بازاریابی تلفنی (telemarketing) و عامل موفقیت در آن

بازاریابی مستقیم، روشی است که این نوع بازاریابی آن را دنبال می‌کند. در این روش، شما میتوانید مشاهده کنید که  فروشنده، مستقیماً از طریق ارتباط تلفنی، با مشتریان خود ارتباط برقرار می‌کند و راجع به خدمات و محصولات، توضیحاتی را ارائه می‌دهد و پس از آن از شما می پرسد که آیا می خواهید محصولات را خریداری کنید یا نه؟

پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که فروش تلفنی تغییرات چشمگیری داشته باشد. با پیشرفت تکنولوژی شما حتی می‌توانید در زمان تماس تلفنی ارتباط چهره به چهره برقرار کنید.چه عواملی باعث موفقیت در بازاریابی تلفنی میشود؟

بازاریابی تلفنی و افرادی که از آن استفاده می کنند

برای شروع بازاریابی تلفنی، فرقی نمیکند که شما سبزی فروش محله هستید یا مسئول بسته بندی فروش محصولات یا حتی مدیرعامل یک شرکت بازاریابی بزرگ، شما میتوانید از این شیوه بازاریابی استفاده کنید .

چه نوع تبلیغات تلفنی بیشتر مرسوم است؟

اصولاً تبلیغات تلفنی به این صورت است که شخصی از طرف یک شرکت با منزل شما تماس میگیرد و محصولات و خدمات خود را به شما معرفی می کند. این روش در بین تبلیغات تلفنی بسیار مرسوم است. همچنین شما می توانید برای جذب مخاطب هدفمند و حفظ ارتباط با مشتریان و یا حتی تشویق آنها به خرید برای کمپین های سیاسی و اجتماعی استفاده کنید.

بازاریابی تلفنی می تواند مورد استفاده شرکت هایی که مایل به جمع‌آوری اطلاعات خاص هستند نیز قرار گیرند. جالب است بدانید که همیشه مقصود بازاریابان از برقراری تماس تلفنی،  فروش محصولات و خدماتشان نیست. بلکه ابتدا سعی می کنند شما را به عنوان یک مخاطب بشناسند. پس از اینکه توانستند مخاطب خود را بشناسند، می‌توانند بفهمند که آیا این مخاطب پتانسیل تبدیل شدن به مخاطب هدفمند را دارد یا خیر؟

مایلیم در این مورد مثالی ساده بزنیم. فرض کنید شما در زمینه ی کنفرانس های پزشکی و آموزشی فعالیت دارید. اگر می خواهید میزان علاقه پزشکان نسبت به شرکت در جلسات را بسنجید، فقط کافیست با آنها تماس بگیرید. تا بتوانید از این طریق، فقط پزشکان علاقه‌مند به جلسات را دعوت کنید.

مزایای استفاده از بازاریابی تلفنی

 اولین و مهمترین ویژگی که صاحبان هر کسب و کاری  را ترغیب می کند که از بازاریابی تلفنی استفاده کند، دسترسی ساده به مخاطبان است. شاید باورتان نشود اما با توجه به  آخرین داده های آماری، تلفن همراه در ایران ضریب نفوذی برابر با ۱۰۴ درصد را دارد.

تبلیغات تلفنی را می توان به جرأت یکی از موثرترین روش های برقراری ارتباط با مشتریان دانست. حتی با وجود این همه روش های بازاریابی مدرن و جدید .

در این روش، شما می توانید مستقیما با مشتری تماس بگیرید. در صورتیکه بازاریابی پیامکی یا ایمیلی نمی‌تواند این پتانسیل را در خود داشته باشد. در این روش سعی کنید به نرمی با مشتریان خود صحبت کنید و در مورد نیازها، علاقه و همچنین نظرات و پیشنهادات آنها سوال کنید.

از مهم ترین نکاتی که باید برای موفقیت در بازاریابی تلفنی رعایت کنید.

 مسئله ای وجود دارد که اگر آن را رعایت نکنید، در بازاریابی تلفنی صد در صد با شکست مواجه می شوید. سعی کنید برای مخاطبان خود مانند یک مزاحم جلوه نکنید. اصولاً انسان ها دوست ندارند به صورت اتفاقی در این مورد با آنها تماس گرفته شود.

بازاریابی تلفنی از چه روش‌هایی  صورت می‌پذیرد؟

موفقیت در موقعیت های جغرافیایی در این نوع بازاریابی واقعاً متغیر است. مثلاً کشور آمریکا دارای صنایع بسیار زیادی است که این موسسات به فروش تلفنی وابسته هستند. کسب و کارهای اینترنتی، شرکت های فعال در زمینه امنیت خانه، ادارات خدمات تفریحی و مسافرتی و سازمان خیریه از جمله این مورد ها هستند. این در صورتی است که سازمانهای نامبرده شده در بالا، در کشور ما چندان از بازاریابی تلفنی استفاده نمیکنند. از دو سازمانی که در ایران از این روش به صورت گسترده استفاده می کنند، می توان به کلاس های کنکور و خدمات بیمه اشاره کرد.بازاریابی تلفنی به طور عمده به دو بخش تقسیم می‌شود بازاریابی B2B و بازاریابی B2C.

 بازاریابی B2B و  بازاریابی B2C

بازاریابی تلفنی به طور عمده به دو بخش تقسیم می‌شود بازاریابی B2B و بازاریابی B2C.

بازاریابی B2C یعنی اینکه شما مستقیم و بدون واسطه بتوانید خدمات و محصولات خود را به مشتریان ارائه دهید. اصطلاح B2B هم به معاملات تجاری بین دو شرکت گفته می شود.

قضیه از این قرار است که اگر شما به  کسب و کار ها در زمینه فروش خدمات و محصولات خود تلفن کنید، درصد اینکه از آنها پاسخ مثبتی بگیرید و از شما خرید کنند، خیلی بیشتر از افراد عادی است.

در حوزه بازاریابی B2B ارتباط شما و صاحبان کسب و کار دیگر، شرایط برد برد را به همراه دارد و ممکن است آن‌ها برای سفارشات بعدی هم مستقیماً با خود شما تماس بگیرند.

برای شروع تبلیغات تلفنی چه کاری باید انجام دهیم؟

 اگر می خواهید به موفقیت در بازاریابی تلفنی برسید، فقط کافیست با برداشتن تلفن خود، تک تک به مشتریان خود زنگ بزنید و خدمات و محصولات خود را به آنها ارائه کنید .در صورت لزوم می توانید چندین بار به یک شماره زنگ بزنید و در صورت پاسخ، فقط به نیازهای مخاطب گوش دهید.قبل از هر چیزی باید بدانید که اولین حرکت در بازاریابی تلفنی، ایجاد یک لیست تماس از مخاطبانتان است.

یک لیست تماس از مخاطبان خود ایجاد کنید.

قبل از هر چیزی باید بدانید که اولین حرکت در بازاریابی تلفنی، ایجاد یک لیست تماس از مخاطبانتان است. تا بتوانید تک‌تک با آنها تماس حاصل کنید و ارتباط بگیرید. این لیست را طوری طراحی کنید تا هدفمند باشد و تا اندازه ای ویژگیهای صاحبان شماره را دارا باشد . اینکه بدانیم مخاطبان ما به کدام خدمات و محصولات علاقه مند هستند، یکی از بزرگترین مزایای داشتن یک لیست تماس هدفمند به حساب می آید. زیرا در این صورت وقتی با آنها تماس میگیریم با برخورد سرد آنها روبرو نمی شویم. این حرکت در بازاریابی تلفنی به اصطلاح، تماس سرد(cold calling) معروف است.

 

۱۲ روش برای ارائه توضیحات محصولات فروشگاه اینترنتی
حتما بخوانید:

از اینکه تا پایان این مقاله با مجله محتوایار همراه بودید، از شما کمال تشکر را داریم امیدواریم از مطالعه مطالب گفته شده در این مقاله لذت کافی را برده باشید. اگر مایلید مطالبی در خصوص تولید محتوای صوتی، تولید محتوای متنی، تیزر تبلیغاتی و مواردی از این قبیل بخوانید، به لینک های زیر مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا