کسب و کار اینترنتی چیست؟ + 5 مدل از آن

کسب و کار اینترنتی واژه جالبی می‌باشد که این روزها از هر گوشه و کنار به گوش می‌رسد. ممکن نیست که کسی در اطراف شما ایده‌هایی در زمینه راه اندازی کسب و کار اینترنتی در سر نداشته باشد. در این مقاله قصد داریم همه چیز را در رابطه با کسب و کار اینترنتی برایتان شرح دهیم تا با همه جوانب آن آشنایی پیدا کنید.

کسب و کار اینترنتی به چه معناست؟

 اگر بخواهیم در پاسخ دادن به این سؤال جواب مناسبی ارائه کنیم، باید بگوییم هر کاری که در بستر اینترنتی به ایجاد درآمد باعث شود، را می‌توان کسب و کار اینترنتی نامید. قطعاً این تعریف خیلی کلی می‌باشد؛ ولی مفهوم کلی کسب و کار اینترنتی را ارائه می‌کند. به صورت تقریبی می‌شود گفت امروزه هر آن چیزی را که نیاز داشته باشید می‌توانید از طریق اینترنت سفارش دهید.

امروزه شاهد آن هستیم که کسب و کارهای سنتی آهسته آهسته وارد بستر اینترنت و فضای کسب و کار اینترنتی می‌شوند. کسب و کارهایی که هیچ کس روزی فکر نمی‌کرد بشود آنها را وارد بستر اینترنت کرد. کسب و کارهایی مثل سوپرمارکت اینترنتی، خشکشویی اینترنتی، نانوایی‌های اینترنتی و غیر ایده‌های خیلی عجیبی هستند که امروزه درآمد خیلی زیادی از آنها به دست می‌آید.امروزه شاهد آن هستیم که کسب و کارهای سنتی آهسته آهسته وارد بستر اینترنت و فضای کسب و کار اینترنتی می‌شوند.

دلیل مهم بودن کسب و کارهای اینترنتی چیست؟

یک جمله بسیار معروف در رابطه با آینده کسب و کارها می‌گوید:

کسب و کارهای آینده به دو شکل هستند، کسب و کارهایی که دیگر وجود ندارند و کسب و کارهایی که در بستر اینترنت هستند.

 اگر بخواهیم خیلی صادقانه برایتان عنوان کنیم، باید بگوییم که در هر کسب و کاری که اکنون شما در آن فعالیت می‌کنید، یا وارد کسب و کار اینترنتی می‌شوید و یا شکست می‌خورید. برای ثابت کردن این سخن می‌شود دو نمونه موفق را برایتان عنوان کرد. مثلاً سایت دیجی کالا بازار لوازم الکترونیکی را به صورت کامل با تغییر و تحول روبرو کرده است و افراد بسیار زیادی در این زمینه متضرر شدند. با ورود اسنپ به فضای حمل و نقل ایران، خیلی از آژانس‌ها و تاکسی دارها هم متضرر شدند.

 در گروه محتوا یار برای انجام یک آزمون اپلیکیشنی را مشابه اسنپ طراحی کردیم و تستی را انجام دادیم تا بازار آن را ارزیابی کنیم. شاید باورتان نشود ولی همکار ما میانگین روزی سه تا چهار ساعت مکالمه تلفنی با افراد متقاضی این اپلیکیشن داشت. بیشتر این افراد مدیران آژانس‌ها بودند که می‌خواستند کسب و کار سنتی خود را وارد کسب و کار اینترنتی کنند. چون اسنپ قصد ورود به شهرها و استان‌های آن را داشت و آن‌ها نمی‌خواستند مثل تاکسی­های تهران متضرر شوند و این تماس‌ها برای یک سال ادامه دار شد. در گروه محتوا یار برای انجام یک آزمون اپلیکیشنی را مشابه اسنپ طراحی کردیم و تستی را انجام دادیم تا بازار آن را ارزیابی کنیم.

 راه اندازی کسب و کار اینترنتی

افراد گوناگون انگیزه‌های گوناگونی برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی‌شان دارند؛ ولی یک ویژگی مشترک در اول راه همه آنها وجود دارد و آن هم یک سؤال است. این سؤال می‌پرسد که کسب و کار اینترنتی خود را چگونه راه اندازی کنیم؟ بعضی از افراد می‌خواهند کسب و کار سنتی‌شان را وارد حوزه کسب و کار اینترنتی کنند تا از قافله جا نمانند و بعضی دیگر ایده‌هایی دارند و می‌خواهند ایده‌ها را عملی کنند.

بعضی دیگر فقط می‌خواهند صاحب کسب و کار و رئیس خود باشند. این مقاله در رابطه با مفهوم و پایه کسب و کار اینترنتی نوشته شده است بهتر است پس از مطالعه این مقاله مقاله چگونه کسب و کار اینترنتی خود را راه بیندازیم را هم مطالعه کنید تا در یک مقاله جامعه‌تر و دقیق‌تر در مورد راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی مطالبی را بیاموزید.

انواع مدل‌های کسب و کار اینترنتی

 انواع گوناگونی از کسب و کار اینترنتی در فضای وب فعالیت می‌کنند و بعضی از کسب و کارها خیلی عجیب و جالب هستند. در ادامه این مقاله می‌خواهیم در مورد مدل‌های کسب و کاری که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، با شما گفتگو کنیم. این مدل کسب و کارها بیشترین درآمد را در فضای کسب و کار آنلاین به دست می‌آورند. انواع گوناگونی از کسب و کار اینترنتی در فضای وب فعالیت می‌کنند و بعضی از کسب و کارها خیلی عجیب و جالب هستند.

 فروش کالا

 یکی از بهترین مدل‌های کسب و کار آنلاین، مدل فروش کالا می‌باشد. در این مدل بعضی از شرکت‌های تولیدی یک فروشگاه اینترنتی را راه اندازی می‌کنند و برای آن به بازاریابی اینترنتی می‌پردازند. این نوع کسب و کارهایی می‌باشد که شرکت یا فردی محصولات خود را برای فروش ارائه می‌دهد. این کسب و کارها اغلب محصولات را خریداری می‌کنند و در انبار نگه می‌دارند. بنابراین بعد از ثبت سفارش محصول آن را برای مشتری ارسال می‌کنند.

مدل جدید کسب و کار آنلاین مدل بازارچه‌ای می‌باشد. به عبارت ساده‌تر فکر کنید شرکتی یک بازارچه فیزیکی طراحی می‌کند، در این بازارچه غرفه‌های متعددی وجود دارد که در هر غرفه شرکتی به فروش محصولات خودش مشغول است. شرکت دیجی کالا از دو روش آخر برای فروش محصولاتش استفاده می‌کند.

 فروش خدمات

 نوع دیگری از کسب و کارهای اینترنتی در رابطه با کسب و کارهای خدماتی می‌باشد. به احتمال زیاد زمانی که میگوییم کسب و کار خدماتی، انواع بسیار خاصی از آنها در ذهنتان می‌آید. این نوع کسب و کارها محصولی مشخص برای فروش ندارند. ولی تخصصشان را به شکل‌های گوناگون برای فروش به عرصه می‌گذارند. این تخصص می‌تواند تمیز کردن آپارتمان باشد یا می‌تواند مشاوره در زمینه بازاریابی باشد. چندان فرقی ندارد هر وقت فرد یا شرکتی بتواند از طریق اینترنت برای خدماتی که عرضه می‌کند مشتری جذب کند، در حقیقت وارد حوزه کسب و کار آنلاین خدماتی شده است.

 فروش محصولات آموزشی

یکی دیگر از انواع کسب و کارهای اینترنتی مطرح، کسب و کارهایی می‌باشد که در حوزه آموزشی فعالیت می‌کنند. اشخاص متخصص در این نوع کسب و کارها از طریق فروش محصولات دانلودی یا ارائه درس گروه‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های آموزشی کسب درآمد می‌کنند.یکی دیگر از انواع کسب و کارهای اینترنتی مطرح، کسب و کارهایی می‌باشد که در حوزه آموزشی فعالیت می‌کنند.

 فروش تبلیغات

در مشاوره‌هایی که با اشخاص گوناگون در زمینه کسب و کار اینترنتی انجام دادیم، یکی از گزینه‌های مشترکی که همیشه به این فکر می‌کنند، گزینه فروش تبلیغات می‌باشد. در حقیقت آنها می‌خواهند یک وبسایت در یک زمان مشخص طراحی کنند و با تولید محتوای مشخص در آن زمینه موجب جذب افراد بسیار زیادی به وبسایت خود شوند و وقتی که ورودی‌های آنها به یک عدد قابل قبول رسید، با گذاشتن تبلیغ شرکت‌های گوناگون به درآمد بسیار زیادی برسند. قطعاً در اینستاگرام افرادی را مشاهده کردید که با تولید محتوای ویدیویی به صورت روزانه تلاش می‌کنند تا فالوور های بیشتری را جذب کنند. وقتی که تعداد این افراد به یک عدد قابل قبولی رسید، شروع به گذاشتن پست‌های تبلیغ می‌کنند.

 کسب و کار اینترنتی آزادکاری

 یکی دیگر از کارهایی که امروزه متداول شده است، کسب و کار اینترنتی آزادکاری می‌باشد. نمونه این کسب و کار وب سایت پونیشا و وب سایت انجام میدم می‌باشد. در این وبسایت، اشخاص متخصص در سایت ثبت نام می‌کنند و برای خودشان یک پروفایل طراحی می‌کنند. در این پروفایل از تجربه‌ها و تخصصشان می گویند و مشتری‌ها برای انجام پروژه خود به صورت مستقیم به یک متخصص پیشنهاد همکاری می‌دهند و یا اینکه پروژه خود را به صورت مستقل تعریف می‌کنند.

 ایده‌های کسب و کار اینترنتی

  •  انجام پروژه‌های مرتبط به دانشگاه
  •  آموزش صنایع دستی
  •  مشاوره آنلاین کنکور
  •  خدمات رزومه نویسی
  •  استخدام و شکار آنلاین مغزها
  •  منتقد وب سایت
  •  تایپ متون
  •  طراح گرافیک
  •  مشاوره در زمینه شبکه‌های اجتماعی
  •  راه اندازی وبلاگ
  •  کپی رایتینگ یا نوشتن محتوای تبلیغاتی
  •  خرید و فروش وب سایت
  •  تبلیغات اینترنتی
  •  برنامه‌های مرتبط با ترفندهای خانگی یا خویشکاری
  •  حراجی محصولات
  •  تدریس اینترنت
  •  فروش عکس
  •  بازاریابی اینترنتی
  •  انجام پژوهش
  • تولید محتوای متنی
  •  سهام و فارکس
  •  طراح سایت
  •  ساخت قالب و افزونه وردپرس
  •  وبلاگ نویس متخصص
  •  فلینسر یا آزادکاری
  •  ایجاد یک فروشگاه اینترنتی
  •  خرید و فروش دامنه
  •  ساخت برنامه‌های کاربردی

 ایده‌های کسب و کار اینترنتی اجرا نشده در ایران

 اگر شما با مطالعه این عنوان خیلی ذوق زده شده‌اید، باید به شما بگویم که شما از آن دسته از افراد خلاق و باهوش هستید که می‌خواهید به سرعت رشد کنید؛ ولی متاسفانه باید به شما بگویم در اشتباه هستید یا حداقل تا حد زیادی اشتباه می‌کنید. چون ایده چندان چیز ارزشمندی نیست. بله درست متوجه شدید ارزشمند نیست! اما افراد خیلی زیادی را در اطرافتان مشاهده کردید و یا حتی خودتان ایده‌های خیلی خوب و جالبی داشتید ولی نتیجه این ایده‌ها چه بود چه شد؟ ما به شما می گوییم که اگر ایده نویی نیز ندارید، ابداً مهم نیست! اگر یک ایده خوب و مناسب که حتی قبلاً بارها انجام شده را به روش درست و پیوسته انجام دهید، بدون شک موفق می‌شوید.

از آن جهت می گوییم ایده‌ها چندان ارزشمند نیستند، که اغلب ایده‌های نو نیازمند سرمایه گذاری‌های خیلی سنگین هستند. مثلا فکر کنید که یک فرد عادی ایده اسنپ را ارائه می‌کرد. فکر کنید که این فرد سایت و اپلیکیشن اسنپ را هم طراحی می‌کرد. بدون شک نمی‌توانست یک اپلیکیشن با کارایی و کیفیتی که امروز اسنپ دارد را طراحی کند. بدون شک نمی‌تواند مثل اسنپ این همه تبلیغ انجام دهد. در آن صورت شرکت بزرگی می‌آمد و این ایده را عملی می‌کرد و به سرعت بازار را به خود اختصاص می‌داد. پس ایده چندان ارزشمند نیست. بهتر است به جای ایده پردازی اهل عمل باشید و فقط شروع کنید.افراد خیلی زیادی را در اطرافتان مشاهده کردید و یا حتی خودتان ایده‌های خیلی خوب و جالبی داشتید ولی نتیجه این ایده‌ها چه بود چه شد؟

 کسب و کار اینترنتی در منزل

 همانگونه که می‌دانید، نرخ بیکاری در کشور ایران خیلی زیاد است. از طرفی دیگر افراد زیادی دوست دارند رئیس خودشان باشند تا کارمند یا کارگر کسی دیگری باشند. آن‌ها می‌خواهند یک کسب و کار را با کمترین هزینه ممکن راه‌اندازی کنند و سوال آن ها این می‌باشد که آیا این کار امکان‌پذیر است یا نه؟ جواب سؤال بله است. کارهای زیادی را می‌شود در خانه انجام داد و از آنها درآمد کسب کرد.

 فکر کنید که شما در یک حوزه متخصص هستید. شما می‌توانید یک وب سایت طراحی کنید و محصولات آموزشی‌تان را در آن به فروش برسانید. شما می‌توانید دوره آموزش طراحی وب سایت بگذارید و با دریافت سفارش‌های طراحی وب سایت، درآمدهای بسیار زیادی کسب کنید. شما می‌توانید بازاریابی اینترنتی را بیاموزید و دریافت پروژه‌های گوناگون در این زمینه درآمد بسیار زیادی بدست بیاورید. شما می‌توانید فروشگاه اینترنتی‌تان را راه اندازی کنید و محصولات شرکتی را به فروش برسانید و حتی می‌توانید محصولات سایت دیگری را هم بفروشید و از طریق همکاری در فروش درآمدی کسب کنید.

 هر چقدر از راه‌هایی که می‌تواند در بستر اینترنت در درآمدزایی کرد را بگوییم باز هم کم است. چون همه کسب و کارهایی که می‌شناسید را به طریقی می‌شود وارد بستر اینترنت کرد.

 برنامه کسب و کار اینترنتی

در هر حوزه‌ای که باشید، برنامه‌ریزی کردن به موفقیت شما کمک می‌کند. حتماً اگر بدون برنامه وارد این نوع کسب و کار شوید شکست می‌خورید. ولی این بدان معنی نیست که همه جوانب و موارد را برنامه ریزی کنید؛ چون وسواس داشتن در این زمینه موجب می‌شود شما هیچ وقت کسب و کارتان را آغاز نکنید. چون در ابتدای راه نقاط مبهم و کور بسیار زیادی وجود دارد و از طرفی دیگر منابع کافی وجود ندارد و همه این مسائل موجب می‌شود شروع کسب و کار آنلاینتان به تأخیر بیفتد.در هر حوزه‌ای که باشید، برنامه‌ریزی کردن به موفقیت شما کمک می‌کند.

 راه حل چیست؟

اول حوزه کاری‌تان را معلوم کنید. در آن حوزه کاری یک ایده مشخص را در نظر بگیرید و ببینید آن ایده توسط افرادی پیاده سازی شده است یا نه و اگر پیاده سازی شده و به موفقیت رسیده است، به دنبال نقاط ضعف در آن کسب و کار بگردید و تلاش در رفع آنها کنید.

 بهتر است از اشخاصی که فکر می‌کنید بازار هدف شما هستند، پرس و جو کنید. مثلاً بگویید اگر هم چنین وبسایتی همچنین خدماتی را به شما ارائه بدهد، استقبال شما چگونه است؟ اگر برآورد کلی شما در این زمینه مناسب بود، شما بخش زیادی از ماجرا را پیموده‌اید. مباحث دیگر در رابطه با کسب و کار را به صورت کلی برنامه ریزی کنید. نیاز نیست کاملاً ریز به ریز همه موارد مشخص شود. ولی تقریباً بدانید برای یک تا سه سال دیگر حدوداً در چه مسیری هستید.

 

تعریف بازاریابی محتوا و نکات کلیدی آن
حتما بخوانید:

 مزایای کسب و کار اینترنتی

 کسب و کار اینترنتی جذابیت‌های خیلی زیادی دارد. به خاطر همین افراد خیلی زیادی به دنبال آن هستند. در ادامه این مقاله به عنوان کردن بعضی از مزیت‌های این کسب و کار می‌پردازیم:

  •  سرویس دهی ۲۴ ساعته در بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی
  •  امکان ایجاد سیستم خودکار
  •  هزینه بازاریابی خیلی پایین
  •  هزینه راه اندازی خیلی پایین
  •  لذت بسیار زیاد در این نوع کسب و کار
  •  درآمد خیلی بالایی کسب می‌کنید.
  •  زمان و مکان در دست شماست.
  •  می‌توانید به صورت همزمان چندین شغل داشته باشید.
  •  می‌توانید در خواب باشید و درآمد کسب کنید.
  •  می‌توانید در سفر باشید و درآمد داشته باشید
  •  خودتان رئیس خودشان سید. کسب و کار اینترنتی جذابیت‌های خیلی زیادی دارد. به خاطر همین افراد خیلی زیادی به دنبال آن هستند.

 معایب کسب و کار اینترنتی

 بعد از توضیح مزایای کسب و کار اینترنتی، اکنون سراغ معایب این نوع کسب کار می‌رویم. هر چیزی در دنیا قسمت خوب و بد خودش را دارد. پس کسب و کار اینترنتی ایده‌هایی را هم به همراه دارد.

  •  به روز بودن همیشگی
  •  نیاز به خلاقیت بالا
  •  هزینه انبارداری در فروشگاه اینترنتی
  •  هزینه و سختی حمل و نقل کالای فیزیکی
  •  عدم اعتماد مشتری نسبت به کسب و کارهای اینترنتی
  •  این نوع کسب و کار نیاز به زمان برای رشد داردهر چیزی در دنیا قسمت خوب و بد خودش را دارد. پس کسب و کار اینترنتی ایده‌هایی را هم به همراه دارد.

 سئو چیست؟ بازاریابی اینترنتی به چه معناست؟

سئو به معنی بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد . همانگونه که می دانید، بیشترین جستجو در موتور جستجوی گوگل صورت می‌گیرد. پس اگر موتور جستجو را فقط گوگل بدانید، می‌توانیم سئو را با این جمله تعریف کنیم: سئو یعنی این که وب سایت شما از نظر گوگل خوب باشد. اگر سایتتان از نظر گوگل خوب باشد، گوگل سایت شما را به رتبه‌های برتر می‌رساند.

 فکر کنید شما یک فروشگاه اینترنتی گیتار دارید و سایتتان دارای طراحی بسیار قوی می‌باشد. گوگل شما را خیلی دوست دارد! اگر شخصی عبارت خرید گیتار کلاسیک را در گوگل سرچ کند، گوگل سایتتان را به عنوان نخستین نتیجه به کاربر نمایش می‌دهد. این یعنی فروش حیرت انگیز فروشگاه اینترنتی شما.

 

روش‌های یافتن محصولات پر فروش اینترنتی
حتما بخوانید:

 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه مجله اینترنتی محتوا یار بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید، کاربردی و آموزنده واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط از طریق لینک‌های زیر اطلاعات مفید و آموزنده‌ای در رابطه با کسب و کار اینترنتی، دیجیتال مارکتینگ، سئو، کسب درآمد در خانه و غیره به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا