سه عامل مهم شکست استارتاپ ها

یکی از مهمترین موضوعاتی که مسئولان یک استارتاپ و بنیانگذاران آن باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند، این است که امکان دارد چالش‌های غیرمنتظره‌ای برای تیم توسعه شرکت آنها به وجود بیاید. اینگونه چالش‌های غیر منتظره به عنوان یک زنگ خطر جدی برای بقای فعالیت استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا محسوب می‌شوند. بر اساس آماری که از سایت Statista به دست آمده است حدود ۲۳ درصد از استارت آپ ها به دلیل مواجه شدن با چنین چالش‌هایی در تیم توسعه خود با شکست بدی روبرو شدند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در رابطه با سه عامل مهم شکست استارتاپ ها موارد مهمی را در اختیارتان قرار دهیم. در نتیجه توصیه می‌کنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کسب و کارهای نوپا و استارتاپ که به تازگی شروع به فعالیت کردند ماهیت توسعه طلب دارند. در نتیجه به افرادی احتیاج دارند که هدف اصلی آنها به وجود آوردن تغییرات در ساختارهای قدیمی باشد. اما همین ماهیت توسعه طلبی و پیشرفت در بیشتر مواقع موجب به وجود آمدن یک ناهمگونی، اختلاف و یا حتی چالش‌های جدی بین اعضای یک استارتاپ شود. در مواقعی نیز این موضوع می‌تواند یکی از دلایل اصلی شکست استارتاپ باشد. با توجه به با توجه به اهمیتی که اعضای یک تیم توسعه در فرایند رشد و پیشرفت یک استارتاپ دارند، در ادامه مقاله سه عامل شکست استارتاپ ها را برایتان عنوان می‌کنیم.کسب و کارهای نوپا و استارتاپ که به تازگی شروع به فعالیت کردند ماهیت توسعه طلب دارند. در نتیجه به افرادی احتیاج دارند که هدف اصلی آنها به وجود آوردن تغییرات در ساختارهای قدیمی باشد. اما همین ماهیت توسعه طلبی و پیشرفت در بیشتر مواقع موجب به وجود آمدن یک ناهمگونی، اختلاف و یا حتی چالش‌های جدی بین اعضای یک استارتاپ شود.

 نکته

 توجه داشته باشید که همیشه چالش‌هایی که پیش روی استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا قرار دارند، مربوط به روابط بین اعضای تیم توسعه نمی‌شود. بلکه در بعضی اوقات به دلیل کم تجربگی و یا نداشتن تخصص کافی کارمندان، مشکلات و چالش‌هایی در فرایند تولید و عرضه خدمات توسط استارت آپ ها به وجود می‌آید.

نداشتن تخصص کافی یکی از دلایل شکست استارتاپ ها

 مؤسسین کسب و کارهای نوپا و همچنین مالکین استارتاپ ها در شروع فعالیت خود حاضر نیستند که هزینه زیادی را برای توسعه خدمات و محصولاتی که ارائه می‌دهند صرف کنند. در نتیجه امکان دارد که در زمان استخدام کارمندان افرادی را که تخصص فنی لازم را ندارند، جذب کند. این کارمندان بعد از گذشت مدتی تجربه و تخصص لازم را در حوزه کسب و کاری که استارتاپ در آن فعالیت می‌کند به دست می‌آورند. اما از آنجایی که این کارمندان و توسعه‌دهندگان صلاحیت‌های مورد نیاز را ندارند، خدمات و تولیدات با کیفیتی را تولید نمی‌کنند. که نتیجه آن از همان ابتدا مشخص است. “روند توسعه و پیشرفت شرکت با چالش‌ها و مشکلات جدی مواجه می‌شود” .

با توجه به این موضوع اختصاص دادن بودجه برای استخدام افراد متخصص و شایسته برای استارتاپ‌ها یک فاکتور و ملاک مهم و مثبت در فرایند توسعه و پیشرفت آنها محسوب می‌شود. دقیقاً به همین علت است که به مدیران و موسسان استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا توصیه می‌شود که زمانی که می‌خواهند برای تیم توسعه و پیشرفت استارتاپ و کسب و کار خود افرادی را استخدام کنند، جدیت خود را فدای صرفه جویی در هزینه‌ها نکنند و به دنبال راهکارهایی برای کم کردن هزینه‌ها نباشند.

 مدیران کسب و کارهای نوپا و موسسان استارتاپ ها حتی اگر با کمبود بودجه و سرمایه اولیه برای جذب و استخدام کارمندان متخصص و شایسته روبرو هستند؛ می‌توانند بخشی از نیروهای اصلی و تأثیر گذار را برای تیم توسعه و پیشرفت شرکت خود از بین افراد متخصص انتخاب کنند و در کنار آنها اقدام به جذب چند کارآموز نمایند. تنها در این صورت است که نه روند توسعه و پیشرفت شرکت دچار چالش و مشکلی می‌شود و نه با کمبود بودجه مواجه می‌شوند. زمانی که موسسان و بنیانگذاران استارتاپ ها اقدام به جذب افراد متخصص در کنار افراد کارآموز می‌کنند موجب می‌شوند تا روند توسعه و پیشرفت شرکتشان به درستی به سمت هدفی که در ذهن دارند هدایت شود و بعد از مدتی کار آموزانی که در این استارتاپ ها مشغول به کار هستند ارتقا پیدا می‌کنند و دانش و تخصص کافی را در حوزه فعالیتی خود به دست می‌آورند.

 نکته

 زمانی که موسسان و بنیانگذاران استارتاپ ها اقدام به جذب افراد متخصص در کنار افراد کارآموز می‌کنند موجب می‌شوند تا روند توسعه و پیشرفت شرکتشان به درستی به سمت هدفی که در ذهن دارند هدایت شود و بعد از مدتی کار آموزانی که در این استارتاپ ها مشغول به کار هستند ارتقا پیدا می‌کنند و دانش و تخصص کافی را در حوزه فعالیتی خود به دست می‌آورند.

 

قدم دوم استارتاپ: اعتبارسنجی و ایجاد مدرک اجتماعی استارتاپ
حتما بخوانید:

 مدیریت ناکارآمد و نادرست از عوامل شکست استارتاپ

مدیریت ناکارآمد و نادرست یکی دیگر از عوامل شکست استارتاپ به شمار می‌رود. در واقع مدیریت ضعیف از آن دسته چالش‌هایی به شمار می‌رود که به طور حتم می‌تواند بقای فعالیت یک استارتاپ و کسب و کار نوپا را به خطر بیاندازد. اگر در قسمت تیم توسعه یک کسب و کار و استارتاپ، روند مدیریتی ناکارآمد و نادرستی در جریان باشند؛ نتیجه آن تنها به تأخیر در روند تولیدات، خدمات نامناسب بودن کیفیت محصولات، تنش بین اعضای تیم و ساز و کارهای غلط ختم می‌شود.

در نتیجه برای جلوگیری از این مشکلات و چالش‌ها باید اعضای تیم مدیریتی بخش توسعه یک استارتاپ و کسب و کار نوپا از افراد منظم، سختگیر، باتجربه و در عین حال انعطاف‌پذیر تشکیل شده باشد. زیرا تنها در این صورت است که در زمان مواجهه با مشکلات و چالش‌های مختلف در زمان طی کردن مسیر رسیدن به هدف می‌توان مدیریت درست و کارآمد داشت.در حقیقت یک مدیر کارآمد و یک تیم مدیریتی قوی باید در وهله اول اهداف و نیازهای توسعه و پیشرفت شرکت خود را شناسایی کند. بعد از آن رفتاری متناسب با موقعیت از خود نشان دهد.

 ویژگی تیم مدیریت یک استارتاپ و کسب و کار نوپا

 همانطور که در قسمت بالای مقاله عنوان کردیم باید تیم مدیریتی یک استارتاپ از افرادی سختگیر، با تجربه، منظم و انعطاف‌پذیر تشکیل شده باشد. دلیل وجود افرادی با چنین شخصیت‌هایی در تیم مدیریت به این دلیل است که افراد منظم می‌توانند روند تولیدات و خدمات را به موقع اجرایی کرده و به پایان برسانند. وجود افراد سخت گیر در تیم مدیریتی یک استارتاپ باعث می‌شود تا کیفیت محصولات تضمین شود.

همچنین وجود افراد انعطاف پذیر در تیم مدیریتی یک کسب و کار نوپا موجب می‌شود تا در زمان مواجهه با تنش‌های احتمالی یا چالش‌ها و مشکلاتی که یک استارتاپ یا کسب و کار نوپا ممکن است با آن مواجه شود، فضای کاری را حفظ کرده و مانع افزایش تنش‌ها در بین اعضا شود.

 در حقیقت یک مدیر کارآمد و یک تیم مدیریتی قوی باید در وهله اول اهداف و نیازهای توسعه و پیشرفت شرکت خود را شناسایی کند. بعد از آن رفتاری متناسب با موقعیت از خود نشان دهد. به این معنا که اگر قوانینی باید در شرکت اجرا شود در بعضی از شرایط این تشخیص داده شود که حرف آخر را قوانین نمی‌زنند و چیزی که بیشترین اهمیت را دارد عدم وجود تنش در بین اعضای تیم و جلوگیری از آن است.

همانطور که در این بخش از مقاله عنوان کردیم داشتن مدیریت ناکارآمد و ضعیف یکی از عوامل شکست استارتاپ ها محسوب می‌شود. اما اگر شما بتوانید یک تیم مدیریتی قوی برای کسب و کار و استارتاپ خود تشکیل دهید، می‌توانید به راحتی بقای فعالیت استارت آپ خود را تضمین کنید. سومین عامل شکست استارتاپ ها ارتباطات ضعیف و وجود ضعف ارتباطی در یک تیم توسعه می‌باشد. ضعف ارتباطی به معنای حرف نزدن و ارتباط برقرار نکردن اعضا با یکدیگر نیست.

وجود ضعف ارتباطی در تیم توسعه یک استارتاپ

 سومین عامل شکست استارتاپ ها ارتباطات ضعیف و وجود ضعف ارتباطی در یک تیم توسعه می‌باشد. ضعف ارتباطی به معنای حرف نزدن و ارتباط برقرار نکردن اعضا با یکدیگر نیست. بلکه مفهوم ارتباط این است که میزان ارتباطات کلامی بین اعضا فراتر رفته و در زمینه ارتباطات با یکدیگر صمیمی و نزدیک شوند. این ارتباطات برای رشد، پیشرفت و شکوفایی یک کسب و کار و استارتاپ ضروری است. امکان دارد که اعضای یک تیم توسعه در یک استارت آپ در طول روز ساعت‌های زیادی را با یکدیگر صحبت کنند و روابط دوستانه و صمیمانه بین آنها به وجود بیاید. اما باید ببینید که آیا این ارتباط کلامی باعث توسعه و پیشرفت مثبت برای استارتاپ شما می‌شود یا خیر.

 درست است که وجود یک همجوشی مداوم و مستمر بین اعضای تیم توسعه یکی از مهمترین ارکان ارتباطی در یک استارتاپ به شمار می‌رود. به بیان دیگر افراد به جای اینکه همیشه با یکدیگر حرف بزنند و صحبت کنند باید نسبت به جلسات تیمی حساسیت نشان دهند و یک جریان ارتباطی روشن بین آنها به وجود بیاید. به این صورت که در جلسات هفتگی یا ماهانه شرکت حضور فعال داشته باشند و در جریان اهداف توسعه و پیشرفت کسب و کار و استارت آپی که در آن مشغول به کار هستند، قرار بگیرند.

 نکته پایانی در مورد علت سوم شکست استارتاپ ها

 از آنجایی که اعضای تیم توسعه نقش مهمی را در رسیدن به اهداف تولیدی و خدمات یک کسب و کار نوپا و یا یک استارتاپ بر عهده دارند؛ ارتباط ضعیف و یا عدم ارتباط مؤثر بین آنها باعث فقدان ایده و خلاقیت در تولید محصولات می‌شود که نتیجه آن تنها به بروز چالش‌ها و مشکلات جدی ختم می‌شود.

 

تجربه شکست استارتاپ uBiome + عوامل مؤثر در آن
حتما بخوانید:

 ممنون که در این مقاله همراه مجله محتوا یار ب.ودید امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین نکات و مطالبی که در رابطه با سه عامل مهم شکست استارتاپ ها در این مقاله عنوان شده است؛ برایتان آموزنده، کاربردی، جذاب و مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در زمینه دیجیتال مارکتینگ، استارت آپ ها، بازاریابی آنلاین، تولید محتوا، اهمیت سئو و بهینه سازی وب سایت برای توسعه کسب و کارها در دنیای اینترنت، به لینک مقالاتی که در زیر برایتان قرار داده‌ایم مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا