با ده مرحله تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهید.

به طور کلی هدف از تدوین استراتژی محتوا این است که بدانیم کارهایمان را باید به چه صورت انجام دهیم. همچنین در مرحله دوم به نتیجه مطلوب دست یابیم. همانطور که مطلع هستید نتایج مطلوب عبارت است از کسب رتبه مناسب در نتایج گوگل، افزایش بازدید، لایک، فروش و… از این رو در این مرحله قصد داریم تا در رابطه با تدوین استراتژی محتوا نکات و مطالب مفیدی را برایتان ارائه دهیم. خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی دقیق استراتژی محتوا

به طور کلی می‌توان این طور در نظر گرفت که استراتژی محتوا از بخش‌های متفاوتی تشکیل می‌شود. این بخشها عبارتند از:

  • هدف گذاری
  • توصیف برند
  • توضیح محصولات و خدمات کسب‌وکار یا فرد
  • شناخت مشتریان و مخاطب (دموگرافیک و پرسونا)
  • تحلیل رقبا
  • تحقیق کلیدواژه
  • نقشه سفر مشتری
  • راهنمای نوشتن محتوا (لحن، ساختار، سئو، رنگ‌ها و…)
  • کانال‌ها و نحوه توزیع محتوا
  • تقویم محتوا
  • شاخص‌های عملکرد

 به طور کلی شما یکبار استراتژی محتوا را تدوین می‌کنید؛ اما می‌توانید به طور مداوم در طول انجام کار از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که نباید از مسیر تدوین شده در استراتژی محتوا منحرف شوید. مگر آن که شاخص‌های عملکردی شما به گونه‌ای به نظر برسد که شما به حرف مورد نظر خود نرسید. در چنین مواقعی باید استراتژی محتوای خود را تغییر دهید و به فکر اصلاح آن باشید.

به طور کلی شما یکبار استراتژی محتوا را تدوین می‌کنید؛ اما می‌توانید به طور مداوم در طول انجام کار از آن استفاده کنید.

دلیل اهمیت تدوین استراتژی محتوا

 سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا باید به تدوین استراتژی محتوا بپردازیم. آیا واقعاً این کار لازم است؟ در صورتی که تجربه تولید محتوا در وب سایت‌ها و وبلاگ‌های متفاوت و همچنین شبکه‌های اجتماعی را داشته باشید؛ هر روز فکرتان درگیر پیدا کردن موضوعات متفاوت بوده است؛ که آیا محتوایی که تولید کرده‌اید متناسب با وب سایت شما می‌باشد یا خیر؟ از این رو در نظر داشته باشید که بدون استراتژی نمی‌توانید تعیین کنیم کارهایی را که انجام می‌دهید در راستای هدف شما قرار دارند و یا از اهدافتان دور هستند.

مزیت‌های تدوین استراتژی محتوا

داشتن استراتژی محتوا مزیت‌های بسیار زیادی را برای شما به دنبال دارد. به طوریکه اگر در ابتدای مسیر استراتژی محتوای خود را تدوین نکنید و به آن عمل نکنیدتنها پول و وقت خود را هدر داده‌اید. استراتژی به شما کمک کند که نتیجه مطلوبی به دست آورید. درواقع رسیدن به هدف را بر شما تضمین می‌کند. در ادامه به برخی از مزیت‌های تدوین استراتژی محتوا می‌پردازیم و آنها را برایتان معرفی می‌کنیم.

  • کاهش زمان صرف شده برای تولید محتوا
  • تولید محتوای هدفمند
  • افزایش احتمال موفقیت
  • برتری و جایگاه‌یابی نسیبت به رقبا در بازار
  • کاهش هزینه و زمان آموزش کارکنان
  • بهبود سئوی وب سایت
  • یکپارچگی محتوا

داشتن استراتژی محتوا مزیت‌های بسیار زیادی را برای شما به دنبال دارد. به طوریکه اگر در ابتدای مسیر استراتژی محتوای خود را تدوین نکنید و به آن عمل نکنیدتنها پول و وقت خود را هدر داده‌اید.

رابطه تدوین استراتژی محتوا و بهینه سازی سایت

 در مقاله قبل به این موضوع اشاره کردیم که امروز الگوریتم‌های گوگل بسیار قوی شده‌اند. آن‌ها هر روز به درک انسانی نزدیک‌تر می‌شوند. به عنوان مثال امروز هوش مصنوعی می‌تواند ارتباط بین کلمات و جملات را به راحتی در کند. در واقع ربات‌های نرم افزاری می‌توانند محتوای وب سایت شما را ارزیابی کرده و به راحتی متوجه شوند که شما در رابطه با چه موضوعی فعالیت می‌کنید. همچنین می‌توانند کیفیت محتوای شما را بررسی کنند.

 به عبارت دیگر امروزه گوگل تمام تلاش خود را می‌کند تا به انسان نزدیک شود. جالب است بدانید که امروزه افراد بسیار زیادی نیز وجود دارد که تمام تلاششان را می‌کنند تا بتوانند شبیه ماشین‌ها رفتار کنند. اما نکته‌ای که وجود دارد و بسیار حائز اهمیت است این است که شما باید برای کاربران و مخاطبانتان محتوای خود را تولید کنید نه موتورهای جستجو! درواقع محتوای تولیدی شما باید در خور فهم کاربرانتان باشد و آنها بتوانند به راحتی آن را متوجه شده و از آن رضایت کامل داشته باشند. در این صورت موتورهای جستجو نیز به محتوای شما اعتبار بسیار زیادی می‌بخشند و آن را در نتایج گوگل در رتبه بالایی نشان می‌دهند.

 

برندینگ به چه دلیل اهمیت دارد؟ + مفهوم آن
حتما بخوانید:

نکته

مطالب گفته شده به این معنا نمی‌باشد که شما باید تمام نکات و مطالب بهینه سازی وب سایت را بیخود فرض کنید و آنها را در نظر نگیرید. اتفاقاً باید در تمام کارهای تان تلاش کنید تا آن را به بهترین نحو ممکن انجام داده تا موتورهای جستجو راحت‌تر بتوانند محتوای آن را شناسایی کنند. بنابراین باید این موضوع را در نظر بگیرید. چرا که در این صورت نتایج مطلوب‌تری به دست خواهید آورد. همچنین این جمله را همیشه به خاطر داشته باشید که محصول نهایی گوگل، انسان‌ها می‌باشند.

مراحل تدوین استراتژی محتوا

برای تدوین استراتژی محتوا در هر کسب و کاری، باید از مراحلی که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت کنید؛ تبعیت کنید.

تعیین هدف از مراحل تدوین استراتژی محتوا

 شما موظفید قبل از هر اقدامی هدف اصلی خود از بازاریابی محتوا تعیین کنید. در صورتی که این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارید می‌توانید تمام قدم‌های بعدی خود را در یک جهت مشخص پیش ببرید. درواقع هدف باعث انسجام کارهای شما می‌شود و باعث می‌شود در میان ایده‌های مختلف سردرگم و گیج نشوید. هدف می‌تواند شما را راهنمایی کند تا در مسیر مورد نظر خود قدم بردارید. افزایش نرخ تبدیل، افزایش فروش و درآمد، برندینگ برای کسب و کار و… همگی به عنوان نمونه‌هایی از اهداف شما در مسیر کسب و کارتان در نظر گرفته می‌شوند. لازم به ذکر است که شما نباید تنها یکی از موارد بالا را هدف قرار دهید. در واقع شما می‌توانید چندین هدف را به صورت مشترک مورد توجه خود قرار داده و برای رسیدن به آن تلاش کنید. البته در این مسیر در نظر داشته باشید که از در نظر گرفتن اهداف غیر واقعی خودداری کنید. به عبارت دیگر حین انتخاب هدف، جوگیر نشوید و آنهایی را برگزینید که مطمئن باشید می‌توانید به آن دست یابید.

 شما موظفید قبل از هر اقدامی هدف اصلی خود از <a data-ail=بازاریابی محتوا تعیین کنید. در صورتی که این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارید می‌توانید تمام قدم‌های بعدی خود را در یک جهت مشخص پیش ببرید.” width=”790″ height=”388″ />

‌ بررسی وضعیت فعلی کسب و کار

 پس از آنکه هدف کلی خود را تعیین کردید نوبت به آن رسیده است که وضعیت کلی کسب و کار فعلی خود را به صورت کاملاً دقیق بررسی کنید. این بررسی‌ها می‌تواند جنبه‌های متفاوتی از جمله بررسی وضعیت کلی این شرکت و بررسی فرایند محتوای فعلی شرکت شما را داشته باشند. از این رو این مرحله، مرحله مهمی در تدوین استراتژی محتوا در نظر گرفته می‌شود. در این مرحله شما باید به سوالاتی پاسخ دهید تا متوجه شوید آیا وضعیت فعلی کسب و کارتان در رده مناسبی قرار گرفته است یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤالات می‌توانید از سه روند کلی استفاده کنید. بررسی محتوای فعلی بر اساس معیارهای گوگل آنالیتیکس، بررسی بر اساس معیارهای سئو، بررسی چشم‌انداز محتوای کلی و تعیین هویت برند از جمله روندهای کلی برای بررسی وضعیت فعلی محتوای وب سایت شما در نظر گرفته می‌شوند.

کلمه کلیدی مرحله سوم در تعیین استراتژی محتوا

نقش کلمات کلیدی در کسب و کار شما بسیار حائز اهمیت می‌باشند. در واقع تمامی نکات در این کسب و کار به کلمات کلیدی ربط پیدا می‌کنند. کلمات کلیدی می‌تواند به کاربران شما بفهماند که دقیقاً در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید. همچنین گوگل می‌تواند از طریق کلمات کلیدی از نوع فعالیت شما آگاه شود و سریع آن را شناسایی کند. به عبارتی اصلی‌ترین ابزار گوگل برای کسب و کار شما کلمات کلیدی انتخابی‌تان در نظر گرفته می‌شود. شما می‌توانید از صدها ابزار و سرویس مختلف برای دسترسی به کلمات مناسب استفاده کنید. توجه داشته باشید که شما نباید فهرستی بلند از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان استفاده کنید. بلکه شما وظیفه دارید کلمات کلیدی را دسته بندی کرده و آنها را اولویت بندی کنید.

نقش کلمات کلیدی در کسب و کار شما بسیار حائز اهمیت می‌باشند. در واقع تمامی نکات در این کسب و کار به کلمات کلیدی ربط پیدا می‌کنند.

بررسی رقبا از مراحل تدوین استراتژی محتوا

یکی از مهمترین و اساسی‌ترین مراحل برای تدوین استراتژی محتوا بررسی رقبا می‌باشد. که می‌توانید برای عملکرد آنها از این روش ساده اما کاربردی استفاده کنید. به گونه‌ای که در این زمینه از خود گوگل کمک بخواهید. کافی است کلمات کلیدی مورد نظر خود را در گوگل جستجو کرده و لینک‌هایی که در صدر نتایج جستجو قرار دارند را شناسایی کنید. می‌توانید با مهمترین کلمات کلیدی در عرصه فعالیتتان روبرو شوید و آنها را مورد بررسی قرار دهید. در نظر داشته باشید که این پایان ماجرا نمی‌باشد. پس از این مرحله باید به سراغ رقیبان خارجی خود بروید. چرا که سایتهای خارجی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و می‌توانند در جهت رسیدن به اهداف به شما کمک شایانی کند.

تهیه پرسونای مشتری از مراحل تدوین استراتژی محتوا

پرسونای مشتری کاراکترهای خیالی می‌باشد که الگوهای رفتاری، نیازها، ویژگی‌ها و اهداف بسیار نزدیکی به مخاطبان شما دارد. شما می‌توانید به وسیله پرسونای مشتری متوجه شوید که مشتریانتان چه رفتارهایی را دنبال می‌کنند و همچنین می‌توانید دریابید که واکنش آنها به مسائل مختلف چگونه است. همچنین شما می‌توانید از طریق ایمیل و اس‌ام‌اس فرم‌های نظرسنجی برای مخاطبانتان ارسال کنید و سوالاتی را از آنها بپرسید. البته در نظر داشته باشید که باید انگیزه کافی برای مشتریان را فراهم کنید. به طوری که مشتری وقتش را در اختیار شما قرار دهد. به عنوان مثال می‌توانید برای آن‌ها کدهای تخفیف و هدیه‌های ارزشمند در نظر بگیرید.

بازیابی اطلاعات از مراحل تدوین استراتژی محتوا

 در این مرحله شما تمامی اطلاعاتی را که لازم داشته‌اید جمع آوری کرده‌اید. البته در نظر داشته باشید که آنها تنها داده‌ها و اطلاعات خام می‌باشند. از این رو شما موظفید آنها را آنالیز کرده و به تحلیل آنها بپردازید. در واقع شما باید در این مرحله اطلاعات خام را به اطلاعات قابل استفاده برای تدوین استراتژی محتوا تبدیل کنید. در این مرحله شما می‌توانید اطلاعات مربوط به مشتریان را دسته بندی کنید و آنها را بر اساس قیف یا هرمی درآورید که در مرحله بعد به آن خواهیم پرداخت.

قیف بازاریابی محتوا از مراحل تدوین استراتژی محتوا

پس از این که این مراحل ابتدایی را انجام دادید نوبت به آن می‌رسد که با حوصله برای کسب و کارتان قیف محتوایی ایجاد کنید. شما بعد از این مرحله می‌توانید درک مناسبی از وضعیت مشتریان خود به دست آورید. ساختن این قیف به شما نشان می‌دهد که هر کدام از مشتریانتان در چه جایگاهی قرار گرفته‌اند.

 

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟
حتما بخوانید:

تهیه تقویم محتوا از مراحل تدوین استراتژی محتوا

 شما می‌توانید به وسیله یک تقویم محتوا در مسیر عملی بازاریابی بمانید. علاوه بر آن می‌توانید قیف محتوایی که در بالا ذکر کردیم را در تقویم خود بگنجانید. در این تقویم مشخص کنید که در طول ماه چند درصد از محتوا به بخش‌های مختلف قیف اختصاص داده شده است. از دیگر فواید مهم تغییر محتوا این است که شما می‌توانید در انتهای ماه عملکرد خود و تیمتان را به راحتی ارزشیابی کنید. به گونه‌ای از این طریق کسب و کار اینترنتی خود را سازماندهی کنید.

تعیین شاخص‌های عملکردی مرحله نهم در تدوین استراتژی محتوا

 در نظر داشته باشید که شاخص‌های عملکردی اعداد و ارقامی هستند که نشان می‌دهند کارتان تا چه اندازه درست پیش می‌رود. شاخص‌های متداول عملکرد محتوا عبارتند از:

  • تعداد بازدید
  • تعداد نظر
  • میانگین اسکرول صفحه
  • نرخ کلیک CTA
  • ترافیک ورودی از گوگل
  • زمان ماندگاری در صفحه
  • تعداد به‌اشتراک گذاری
  • رتبه در کلیدواژه

در نظر داشته باشید که شاخص‌های عملکردی اعداد و ارقامی هستند که نشان می‌دهند کارتان تا چه اندازه درست پیش می‌رود.

ساختن محتوای شگفت‌انگیز

 در این مرحله شما موظفید محتوای خود را بسازید. در نظر داشته باشید که محتوای شما باید ساده و روان باشد. علاوه بر آن باید تمامی قواعد و نکات ویرایشی در آن رعایت شود. همچنین از جملات و کلمات طولانی استفاده نکنید. سعی کنید از انواع محتوا استفاده کنید. به عنوان مثال به تولید محتوای تصویری و ویدیویی و متنی به پردازید. سعی کنید متن خود را به صورت کاملاً خوانا بنویسید. تا درک آن برای مخاطبانتان بسیار ساده باشد. در این صورت می‌توانید از محبوبیت بسیار بالایی در مقابل گوگل برخوردار شوید.

 

روش های افزایش اعتبار و قدرت دامنه یا Domain Authority سایت
حتما بخوانید:

 ممنون از این که تا انتهای مقاله با وبسایت محتوایار همراه بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت از طریق لینک‌های زیر، اطلاعات بسیار مناسبی به دست و از این طریق آگاهی خود را بالا ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا