سرمایه گذاری روی استارتاپ خود پنجمین قدم استارتاپ

 در این مقاله قصد داریم به سرمایه گذاری روی استارتاپ خود پنجمین قدم استارتاپ بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

حقیقت تلخی که بیشتر کارآفرینان با آن روبه‌رو می‌شوند این است که موفقیت استارتاپ بهشان به سرمایه گذاری و بودجه نیاز دارد. این بودجه اغلب باید از منابع بیرونی تهیه شود زیرا خود کارآفرینان در مراحل اولیه استارتاپ سرمایه زیادی ندارند که به کمک آن بسیار تا به خودشان کمک کنند. ولی عده‌ای هم خوش شانس هستند که به سرمایه بیرونی نیازی ندارند. دلیلش این است که استارتاپ شان به سرمایه زیادی نیاز ندارد یا این که خودشان به اندازه کافی سرمایه دارند.حقیقت تلخی که بیشتر کارآفرینان با آن روبه‌رو می‌شوند این است که موفقیت استارتاپ بهشان به سرمایه گذاری و بودجه نیاز دارد. این بودجه اغلب باید از منابع بیرونی تهیه شود زیرا خود کارآفرینان در مراحل اولیه استارتاپ سرمایه زیادی ندارند که به کمک آن بسیار تا به خودشان کمک کنند.

راه های به دست آوردن سرمایه در مبحث سرمایه گذاری روی استارتاپ خود

راه‌های خیلی زیادی برای به دست آوردن سرمایه اولیه وجود دارد ولی همه این راه‌ها آنگونه که باید جوابگو نیست یا اینکه نمی‌توان خیلی روی آنها حساب باز کرد. با این حال سه راه اصلی برای به دست آوردن سرمایه وجود دارد که از زمان‌های گذشته توسط کارآفرینان مورد استفاده قرار می‌گرفت. در این مقاله به بررسی و توضیح این سه راه برای به دست آوردن سرمایه می‌پردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

  •  سرمایه بیرونی و وام
  •  شراکت در سهام
  •  سرمایه شخصی

 یک چک چرب و چیلی که از طرف یک سهامدار باشد، می‌تواند یک راه خیلی خوب و راحت برای استارتاپ شما باشد؛ ولی واقعیت همیشه اینقدرها هم آسان نیست. در ضمن سرمایه مستقیمی که از طرف سرمایه گذار به کارآفرین داده می‌شود، درصد خیلی اندکی از راه اندازی استارتاپ ها را پوشش می‌دهد. اکنون این یعنی چه؟ این یعنی از بین همه استارتاپ هایی که در سال ۲۰۱۲ راه اندازی شده‌اند، فقط ۱۴ درصد از آنها از یک سرمایه گذار به صورت مستقیم سرمایه گرفتند. بنابراین بقیه استارتاپ ها چه کار کردند؟

 نگاهی به اینفوگرافیک زیر بیندازید تا جواب سؤالتان را بگیرید. نگاهی به اینفوگرافیک زیر بیندازید تا جواب سؤالتان را بگیرید.

 به نظرتان جالب است؟ حقیقتش را بگویم من خودم هم اولین باری که این تصویر را دیدم متعجب شدم. یعنی بیشتر از نصف استارتاپ هایی که راه اندازی می شوند، توسط سرمایه خودشان یا همان سرمایه شخصی راه اندازی می‌شوند. اکنون که کلیت موضوع دستمان آمد، بهتر است به سراغ این سه روش برویم و هر کدام را با جزئیات بررسی کنیم.

 سرمایه شخصی

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارتاپ خود هر کارآفرین این آرزو را دارد که استارت آپش را با کمک سرمایه کلانی از یک سرمایه‌گذار راه اندازی کند. ولی متاسفانه این آرزو برای همه کارآفرینان قابل دسترس نیست. به خاطر اینکه بیشتر کارآفرینان استارتاپ شان را با سرمایه شخصی خود راه اندازی می‌کنند.

 به این روش از سرمایه‌گذاری که شما از جیب خودتان خرج می‌کنید، سرمایه شخصی می گویند. البته باید بگوییم که اجباری هم نیست که حتماً پول خودتان باشد. شما می‌توانید از آشنایان دوستان و خانواده‌تان کمک بگیرید. این دو مورد تقریباً سرمایه بیشتر استارتاپ ها را پوشش می‌دهند. شما می‌توانید جزئیات بیشتر در این مورد را در تصویر بالا مشاهده کنید.

 امکان دارد سرمایه‌ای که شما از طریق سرمایه شخصی به دست می‌آورید مبلغ خیلی زیاد نباشد ولی حداقل هزینه‌های اساسی و ضروری شما مانند هزینه راه اندازی سایت یا خرید مواد اولیه را تأمین کند و راه را برای سرمایه بیشتر برایتان باز کند. از طرف دیگر اگر سرمایه شما به اندازه کافی باشد، نه تنها می‌توانید هزینه‌های اساسی را پوشش دهید، بلکه می‌توانید فشار هزینه‌های دیگر مانند تبلیغات و بازاریابی را کمتر کنید. بازاریابان و کارآفرینان متخصص معتقدند که هرچه یک استارتاپ بتواند هزینه‌های خودش را از طریق سرمایه شخصی تأمین کند به همان اندازه قوی‌تر است و شانس بیشتری برای موفقیت دارد.

 یک کارآفرین به نام نیک وودمن می‌گوید:

 فرایند سرمایه شخصی با اینکه کمی کند بود ولی برای استارتاپ مان خیلی مفید بود. تا وقتی که بتوانید از سرمایه شخصی‌تان استفاده کنید و در عین حال مزیت رقابتی خودتان را از دست ندهید، یک ابزار خیلی قوی در دست دارید که این اجازه را به شما می‌دهد که صددرصد روی برنامه‌هایتان تمرکز کنید.

 فکر کنید که شما قصد دارید برای راه اندازی استارتاپ تان از سرمایه شخصی‌تان استفاده کنید؛ اما خوب سرمایه شما به این زودی آماده نمی‌شود و امکان دارد کمی زمان ببرد. اکنون تکلیف شما چیست؟ باید دست روی دست بگذارید و منتظر سرمایه بمانید؟ قطعاً نه!

 وقتی که سرمایه شما حاضر نیست و هنوز به دستتان نرسیده، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که دل به دریا بزنید و بازارتان را بشناسید، با مشتریان احتمالی حرف بزنید و اطلاعات زیادی جمع کنید و همه چیز را برای استفاده از سرمایه آماده کنید. یادتان باشد که شما هرچقدر بیشتر برای استارتاپ تان اطلاعات جمع کنید و به آن شاخ و برگ بدهید، شانس شما برای دریافت سرمایه‌ی بیرونی زیاد می‌شود.

داشتن یک ایده خوب کافی نیست! تقریباً در همه موارد استارتاپی موضوع این است که شما قبل از اینکه کسی را راضی کنید تا روی استارت آپ شما سرمایه و زمان صرف کند، خودتان باید این کار را انجام دهید. یعنی تا وقتی که شما برای ایده و استارت آپ تان زحمت نکشید و زمان نگذارید، هیچ کس دیگری این کار را برایتان انجام نمی‌دهد. سرمایه‌گذاران باید ببینند که شما با تمام قوا و انرژی کافی در این کار هستید. اگر نه روی استارتاپ تان سرمایه گذاری نمی‌کند.سرمایه‌گذاران باید ببینند که شما با تمام قوا و انرژی کافی در این کار هستید. اگر نه روی استارتاپ تان سرمایه گذاری نمی‌کند.

موارد دیگری که در مورد سرمایه شخصی باید بدانیم

از آنجایی که روش سرمایه گذاری شخصی مهمترین روش راه اندازی استارتاپ می‌باشد به نظر من بهتر است که کمی بیشتر وارد جزئیات آن شویم و ببینیم که چه ویژگی‌هایی دارد.

 اگر حرف کارآفرین نیک وودمن که در بالا برایتان نوشته بوم را یادتان باشد او گفت:

 فرایند سرمایه شخصی اندکی کند است.

 به نظر شما به چه دلیل استفاده از سرمایه شخصی امکان دارد سرعتتان را پایین بیاورد؟ پاسخ به این سؤال آنقدرها هم پیچیده نیست! زیرا معمولاً سرمایه شخصی که افراد دارند، آنقدرها زیاد نیست که بتواند کارها را سریع پیش ببرد و باید به مرور زمان از آن استفاده کنند.

 همینطور خیلی وقتها پیش می‌آید که افراد سرمایه‌ای که در دست دارند پول نیست که بتوانند به صورت مستقیم از آن استفاده کنند. برای مثال امکان دارد که یک نفر برای اینکه سرمایه اولیه استارتاپ اش را تأمین کند زمین یا ماشینش را بفروشد. همانطور که خودتان هم می‌دانید فرآیند فروش بسیار زمان بر می‌باشد.

ویژگی دیگری که سرمایه شخصی دارد چیست؟

ویژگی دیگری که سرمایه شخصی دارد و می‌تواند به نفع شما باشد این می‌باشد که می‌تواند در جمع کردن مدرک اجتماعی خیلی به شما کمک کند. چطور؟ اگر شما اول کارتان از یک سرمایه گذار کمک هزینه بگیرید و کارتان را شروع کنید، امکان دارد که بعد از چند وقت دوباره نتوانید از او کمک بگیرید. اکنون یا خودتان خجالت می‌کشید یا اینکه اصلاً سرمایه‌گذار شما مستقیماً درخواستتان را رد می‌کند و حاضر نیست که بیشتر از این روی ایده شما پول خرج کند.

 فکر کنید که خرج‌های اساسی استارتاپ تان را خودتان داده اید و تا حدی جلو رفته‌اید. اکنون برای رشد و شناخته شدن بیشتر به سرمایه نیاز دارید. این بار شانس با شما یار است. می دانید چرا؟ زیرا اولین باری است که از یک سرمایه‌گذار درخواست سرمایه می‌کنید و از آن مهمتر این بار دست خالی نیستید. زیرا روی استارت آپ تان وقت گذاشتید و پول خرج کردید یا به عبارت دیگر صفر نیستید. این کار انگیزه سرمایه گذار برای کمک کردن را زیادتر می‌کند.ویژگی دیگری که سرمایه شخصی دارد و می‌تواند به نفع شما باشد این می‌باشد که می‌تواند در جمع کردن مدرک اجتماعی خیلی به شما کمک کند. چطور؟ اگر شما اول کارتان از یک سرمایه گذار کمک هزینه بگیرید و کارتان را شروع کنید، امکان دارد که بعد از چند وقت دوباره نتوانید از او کمک بگیرید.

 سرمایه بیرونی و وام یکی از روش های سرمایه گذاری روی استارتاپ خود

 سرمایه بیرونی همان قرض است. معمولاً استفاده از سرمایه بیرونی کمی سریعتر و راحتتر است. زیرا زیر مجموعه‌ها سازمان‌های زیادی وجود دارند که این کار را انجام می‌دهند.

 نکته

 نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که شما مبلغی که به عنوان بدهی می‌گیرید در چه راهی خرج می‌کنید؟ یادتان نرود که بدهی و وام وقتی بیشترین بازده را دارند که در خدمت کسب درآمد باشند.

 به نظر بنده چیزی که در پاراگراف بالا خواندیم حرف بسیار مهمی است ولی می‌شود به طرز بهتری آن را بیان کرد. فکر کنید که شما این اواخر ۱ رستوران باز کرده‌اید و برای هزینه‌های اساسی مثل فر و گاز که چند میلیون تومان هزینه دارند، به سرمایه نیاز دارید. اگر برای خرید این موارد وام بگیرید و از این دستگاه‌ها برای پختن و فروختن غذا استفاده کنید تا درآمد داشته باشید، آن وقت استفاده درستی از وام کرده‌اید.

 از جهتی دیگر اگر چنین سرمایه‌هایی را جاهایی خرج کنید که بازه مالی برایتان نداشته باشد امکان دارد که کمی به مشکل بخورید. برای مثال برخی از کارآفرینان برای پرداخت حقوق کارمندانشان از وام استفاده می‌کنند. بنابراین بگذارید آنگونه بگویم که مطلب را کامل متوجه شوید: وام و بدهی فقط وقتی کارساز هستند که به سود یا بازده مالی تبدیل بشوند و در پس دادن همان بدهی کمک کنند. در غیر این صورت امکان دارد که بیشتر از آنکه به شما کمک کند به شما لطمه بزنند.

 دلیل اینکه برخی از کارآفرینان ترجیح می‌دهند از وام یا بدهی استفاده نکنند این است که اصلاً ایده بدهی داشتن برای آن‌ها خوشایند نیست. ولی بدانید که این گزینه‌ها آنقدر ها هم که به نظر می‌رسد ترسناک و پیچیده نیستند و حتی بعضی وقت‌ها مسیر بهتری برای راه اندازی توسعه ساختار هستند. دلیل اینکه برخی از کارآفرینان ترجیح می‌دهند از وام یا بدهی استفاده نکنند این است که اصلاً ایده بدهی داشتن برای آن‌ها خوشایند نیست. ولی بدانید که این گزینه‌ها آنقدر ها هم که به نظر می‌رسد ترسناک و پیچیده نیستند و حتی بعضی وقت‌ها مسیر بهتری برای راه اندازی توسعه ساختار هستند.

شراکت در سهام یکی از مراحل سرمایه گذاری روی استارتاپ خود

 آخرین راهی که در این مقاله برای سرمایه گذاری به شما معرفی می‌کنیم شراکت در سهام است. اکنون این کار چطور انجام می‌شود؟ خیلی راحت است. شما سرمایه ای را که از یک شخص یا مجموعه می‌گیرید و به ازای سرمایه گرفته شده برخی از سهام استاتاپ تان را به آن شخص واگذار می‌کنید.

 متاسفانه تعداد سازمان‌ها یا افرادی که حاضر باشند با چنین شرایطی سرمایه در اختیارشان بگذارند خیلی کم است ولی کارآفرینان علاقه خاصی به این روش دارند؛ زیرا در این روش لازم نیست که شما سرمایه دریافتی‌تان را در مدت کوتاهی به صورت یکجا پس بدهید.

چرا که سهام در بیزینس ها و کسب و کارهای بیشتر استفاده می‌شود که ریسک بالایی داشته باشند و همینطور یک پروژه درازمدت باشند. اغلب شرکت‌ها از گزینه شراکت در سهام استفاده می‌کنند که کسب و کارشان برای کسب درآمد به زمان نسبتاً طولانی نیاز داشته باشد. زیرا صاحب چنین استارتاپی نمی‌تواند همه هزینه‌های اولیه را با چندین وام یا بدهی برطرف کند.

 به اضافه این‌ها استفاده از شراکت در سهام سود دیگری هم برایتان دارد و آن هم این است که وقتی که شما شخص دیگر را به عنوان سهامدار وارد استارتاپتان می‌کنید، در واقع از بازار تجربه و تخصص او هم می‌توانید استفاده کنید و روش سریع‌تری داشته باشید.

 یکی از عیب هایی که روش شرکت در سهام دارد این است که شما مجبورید مالکیت قسمتی از استارتاپ خود را به کس دیگری بدهید. دادن سهام به کس دیگری در یک شرکت شما را تا آخر همکاریتان به آن شخص متصل می‌کند و تقریباً در همه تصمیماتی که می‌گیرید همه طرفین باید به توافق برسند.دادن سهام به کس دیگری در یک شرکت شما را تا آخر همکاریتان به آن شخص متصل می‌کند و تقریباً در همه تصمیماتی که می‌گیرید همه طرفین باید به توافق برسند.

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارتاپ خود شما چه راهی را انتخاب می‌کنید؟

 سرمایه گذاری روی یک استارت آپ روش‌های زیادی دارد و یک کارآفرین خبره باید همه این راه‌ها را برای قدم‌های گوناگون استارتاپ بررسی و انتخاب کند. همانگونه که استارت آپ شما در حال گسترش و رشد است، امکان دارد سرمایه‌های گوناگونی برای شما مناسب باشند. یعنی اصلاً لازم نیست که یک روش سرمایه گذاری را انتخاب کنید و تا آخر با همان روش پیش بروید. زمانی که احساس می‌کنید اگر از انواع سرمایه‌های دیگر استفاده کنید سرعت شما افزایش پیدا می‌کند و سود بیشتری کسب می‌کنید، بهتر است که همان کار را انجام بدهید.

 در کل کارآفرینان بین این روش‌ها روش سوم را انتخاب می‌کنند. ولی این گزینه‌ها برای همه کارآفرینان در دسترس نیست و اگر در بازه حساسی از استارتاپ خودتان همه وقتتان را صرف جلب توجه سرمایه‌گذاران کنید، امکان دارد در طولانی مدت ضرر کنید. پس به عنوان کارآفرین، سرمایه شخصی و وام در مراحل اولیه بهترین گزینه برای شما هستند.

 

شرایط ویژه استخدام کارمند برای صاحبان تجارت و کسب و کارهای نوپا
حتما بخوانید:

 ممنون که تا پایان این مقاله همراه وبسایت محتوا یار بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک مقالات زیر مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا