ویژگی‌های یک وب سایت خوب و موفق

 امروزه کمتر کسی وجود دارد که با مزایای طراحی سایت آشنا نشده باشد. ولی مرز داشتن یک سایت با داشتن یک وب سایت خوب و موفق شاید هزاران کیلومتر باشد. در این مقاله تلاش کردیم ویژگی‌های یک وب سایت خوب و موفق را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم تا بدانید برای رسیدن به یک وب سایت خوب و موفق و کامل باید چه مراحلی را طی کنید.

محتوای وب سایت خوب و موفق

 اگر شما مقالات قبلی ما را مطالعه کرده باشید، حتماً جمله معروف محتوا پادشاه است را بسیار زیاد شنیدید. همه وب سایت‌های خوب و موفق سایت‌هایی هستند که به صورت مرتب محتوا تولید می‌کنند. امروزه مفهومی به نام بازاریابی محتوایی در گوشه و کنار فضای وب به گوش می‌رسد. یکی از بهترین و بهینه‌ترین راه‌های بازاریابی، بازاریابی طبق محتوا می‌باشد. متاسفانه در کشور ایران مفهوم تولید محتوا با ترجمه مقاله انگلیسی مترادف شده است.

محتوا شامل چهار گروه تولید محتوای متنی، گرافیکی، صوتی و ویدیویی می‌باشد. در حال حاضر تولید محتوای متنی بیشترین سهم را در فضای وب به خودش اختصاص داده است. ولی امروزه محتوایی که موجب تغییر چشمگیری در رتبه و ارزش یک سایت چه از نظر گوگل و چه از نظر مخاطب می‌شود تولید محتوای ویدیویی می‌باشد.

 از شاخص‌های یک وب سایت خوب و موفق تولید محتوای مداوم و با ارزش بالا و همچنین با کیفیت بالا می‌باشد. تولید محتوا موجب جذب مخاطبین و تبدیل مخاطبین به مشتریان و همچنین تبدیل مشتریان به مشتریان وفادار می‌شود. از شاخص‌های یک وب سایت خوب و موفق تولید محتوای مداوم و با ارزش بالا و همچنین با کیفیت بالا می‌باشد. <a data-ail=تولید محتوا موجب جذب مخاطبین و تبدیل مخاطبین به مشتریان و همچنین تبدیل مشتریان به مشتریان وفادار می‌شود.” width=”790″ height=”388″ />

 ظاهر یک وب سایت خوب و موفق

 در طراحی وب سایت علم‌هایی به نام ux و ui به ترتیب تجربه کاربری و رابط کاربری می‌باشد. رابط کاربری را اگر بخواهیم خیلی ساده‌ تعریف کنیم، باید بگوییم آنچه که کاربر از یک وب سایت را می‌بیند را رابط کاربری یا ui می‌نامند. همینطور تجربه و احساسی را که در اثر استفاده از یک سایت احساس می‌کنند را تجربه کاربری یا ux می‌نامند.

یک وب سایت خوب و موفق یک وبسایت زیبا می‌باشد. ولی زیبایی به معنی آثار هنری در حد داوینچی نیست. زیبایی در یک سایت به معنای ظاهری ساده و با ترکیب رنگ‌های دارای هارمونی می‌باشد که موجب می‌شود چرخیدن و ماندن در یک وب‌سایت را لذت بخش کند.

مثال

اگر ما بخواهیم که به صورت تصویری این مسئله را برایتان شرح دهیم، باید بگوییم که یک وب سایت از این نظر باید به یک پاساژ شبیه باشد. این پاساژ باید دیزاین کلی بسیار زیبایی داشته باشد و هر طبقه آن مثل بخشی از وبسایت را در نظر بگیرید. این بخشها باید آنقدر جالب و جذاب باشند که کاربران علاقه مند شوند جلوی ویترین آنها توقف کنند، داخل بروند و اجناس داخل مغازه خرید کنند. از مغازه‌ای به مغازه دیگر بروند و از بودن و چرخیدن در این پاساژ لذت ببرند.

 اگر اشخاص از بودن و چرخیدن در این پاساژ لذت برده باشند و با خرید نیازهایشان برطرف شده باشد، حتماً تمایل دارند مجدد به این پاساژ مراجعه کنند. پس آدرس آن را به خاطر می‌سپارند و به دوستان هم سلیقه‌شان هم معرفی می‌کنند. در گرافیک سایت نباید از تبلیغات زننده‌ای مثل فلش یا رنگهای بسیار تند با طرح‌های عجیب و غریب استفاده کرد. گرافیک سایتی خوب می‌باشد که احساس دوستانه بودن و احساس آرامش را به مخاطب منتقل کند.گرافیک سایتی خوب می‌باشد که احساس دوستانه بودن و احساس آرامش را به مخاطب منتقل کند.

 مواردی که لازم است رعایت کنید به شرح زیر می‌باشد:

  •  ساختار یک وب سایت باید دسته بندی شده باشد.
  •  از انیمیشن‌های عجیب و غریب و تند پرهیز شود.
  •  از تبلیغاتی مانند فلش استفاده نشود.
  •  کار با وب سایت برای یک کودک یا یک پیرمرد هم ساده باشد.
  •  از فونتهای استاندارد و محدود استفاده شود.

 اگر در طراحی سایت از علم ux و ui استفاده نکنید، به عبارتی بدون دانش گرافیک سایت به طراحی سایت اقدام کنید، اتفاقاتی به شرح زیر برایتان رخ می‌دهد:

  •  کاربران از صفحات دیگر شما دیدن نمی‌کنند.
  •  کاربران به سرعت از سایتتان خارج می‌شوند.
  •  گوگل با شما دوست نمی‌شود.

 

انواع گوناگون سرور + توضیحاتی در مورد آن ها
حتما بخوانید:

 سئو و بهینه سازی یک وب سایت خوب و موفق

 بهینه سازی یک وب سایت به معنای بهینه کردن یک وب سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد. با توجه به سهم گوگل از موتوهای جست و جو معمولاً تنها معنی، سئو در موتور جستجوی گوگل می‌باشد. بهینه سازی یک وب سایت به معنای بهینه کردن یک وب سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد. با توجه به سهم گوگل از موتوهای جست و جو معمولاً تنها معنی، سئو در موتور جستجوی گوگل می‌باشد.

 مواردی که گوگل در سایت شما دوست دارد به شرح زیر می‌باشد:

  • سایت واکنش گرا یا رسپانسیو
  •  سیگنال شبکه‌های اجتماعی
  •  بک لینک
  •  تولید محتوای یونیک
  •  به روزرسانی مداوم وب سایت
  •  و غیره

 می‌شود گفت مواردی که گوگل برای خوب بودن سایتتان آن‌ها را در نظر می‌گیرد، دقیقاً مشخصات یک سایت حرفه‌ای می‌باشد. به عبارت دیگر مشخصات یک سایت خوب مساوی است با فاکتورهایی که گوگل در نظر می‌گیرد.

 

سرعت یک وب سایت خوب و موفق

یکی از اساسی‌ترین فاکتورهای گوگل سرعت یک وب سایت می‌باشد. دلیل اهمیت دادن گوگل به این مورد به خاطر این است که کاربران به سرعت از سایت‌هایی که دارای سرعت پایین هستند خارج می‌شوند. این پیشنهاد را به مخاطبین خود ارائه دهد. به صورت کلی وبسایت هایی که زیر ۳ ثانیه لود می‌شوند عالی‌ترین امتیاز را می‌گیرند. ابزارهای بسیار زیادی برای تست سرعت وب سایت طراحی شده است. یکی از معروف‌ترین ابزارهای تست سرعت سایت جی تی متریکس می‌باشد. شما هم می‌توانید در سایت جی تی متریکس دامنه وب سایتتان را وارد کنید و سرعت سایتتان را از نگاه گوگل و یاهو ارزیابی کنید.

جی تی متریکس سرعت وب سایت را طبق درصد نشان می‌دهد به اضافه آن مواردی را که موجب کاهش سرعت سایت شامل می‌شود را به شما نمایش می‌دهد و شما می‌توانید به راحتی آنها را رفع کنید و سرعت سایتتان را بالا ببرید.جی تی متریکس سرعت وب سایت را طبق درصد نشان می‌دهد به اضافه آن مواردی را که موجب کاهش سرعت سایت شامل می‌شود را به شما نمایش می‌دهد و شما می‌توانید به راحتی آنها را رفع کنید و سرعت سایتتان را بالا ببرید.

 امکانات یک وب سایت خوب و موفق

 همانگونه که قبلاً هم گفتیم، سایت خوب دارای مواردی به صورت عمومی می‌باشد. ولی این وب سایت‌ها با توجه به نوع کارکرد گوناگون هستند. همینطور مخاطبان وب سایت‌ها با یکدیگر فرق دارند. پس وبسایتی عالی می‌باشد که دارای امکانات مناسبی برای جامعه هدف خود باشد. به عبارت دیگر هر آن چیزی را که یک مخاطب از یک مسئله در یک صنعت خاص به آن نیاز دارد در آن وب سایت موجود باشد. یعنی اگر موضوع سایتتان آهنگسازی گیتار باشد، هر آن چیزی که در رابطه با گیتار و لوازم گیتار باشد تا جایی که امکان دارد باید در یک وب سایت قرار داده شود و مخاطب برای یافتن مطالبی خاص از سایت خارج نشود.

 

رابط کاربری یا ui چیست؟
حتما بخوانید:

 انتخاب یک دامنه مناسب

 یکی از مواردی که در طراحی سایت باید به آن خیلی ویژه توجه شود، انتخاب نام دامنه می‌باشد. نام دامنه و پسوند دامنه مواردی هستند که باید روی آنها خیلی دقت شود. چون نام دامنه نام تجاری برندتان می‌باشد و اگر این اسم خوب و مناسب نباشد، برند سازی برای شما خیلی سخت می‌شود. نام دامنه باید تصویری و کوتاه باشد تا به راحتی در ذهن ثبت شود. بهتر است نام دامنه نوعی با صنعتتان در ارتباط باشد.

ولی اگر اینطور نبود هم موردی ندارد. چون با ایجاد حس تعجب در افراد می‌تواند در ذهن باقی بماند. مثلاً برند اپل که به معنای سیب است هیچ ربطی با دنیای کامپیوتر ندارد. ولی امروز شاید بشود گفت که برترین شرکت در این حوزه می‌باشد. در رابطه با پسوند دامنه می‌شود گفت که بهترین پسوند دامنه دات کام است. دامنه دات ir برای سئو در ایران مناسب‌تر می‌باشد؛ ولی به خاطر تحریم کشورمان از خیلی از ابزارهای خارجی نمی‌توانیم استفاده کنیم. ولی در پروژه‌های خیلی مهمتان از پسوندهای بین‌المللی استفاده کنید.مثلاً برند اپل که به معنای سیب است هیچ ربطی با دنیای کامپیوتر ندارد. ولی امروز شاید بشود گفت که برترین شرکت در این حوزه می‌باشد.

 سازگاری با موبایل یا تبلت ریسپانسیو

یکی از مواردی که گوگل امروزه خیلی ویژه به آن توجه می‌کند، بحث ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن وب سایت‌ها می‌باشد. ریسپانسیو بودن به معنای آن است که وقتی شما با موبایل وارد یک وب سایت می‌شوید، فرم حالت وب سایت مطابق اندازه صفحه گوشی شما تغییر کند تا شما بتوانید به بهترین و راحت‌ترین حالت ممکن از امکانات آن استفاده کنید.

 از آنجایی که گوگل هر روز بیشتر از روز گذشته به دنبال آن است که بهترین وبسایت ها را به مخاطبین و طرفدارانش معرفی کند، به آسودگی و لذت راحتی مخاطبانش خیلی ویژه دقت می‌کند. پس امروزه در طراحی وب سایت‌ها بحث ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن یک وب سایت یک موضوع کاملاً استاندارد در ساخت وبسایت می‌باشد.

 ساختار نظام مند یک وب سایت

از خصوصیات یک سایت بسیار حرفه‌ای این می‌باشد که زمانی که وارد آن وب سایت می‌شوید، در کمتر از ۵ ثانیه متوجه شوید که آن وبسایت به صورت دقیق طراحی شده است. به وبسایتی خوب گفته می‌شود که کاربر به آسانی بتواند متوجه شود که آن وبسایت چه خدمات و نیازهایی را ارائه می‌دهد.

بحث دیگری که در سایت‌های حر‌فه ای خیلی روی آن تمرکز می‌شود، بحث هدایت کاربران به اهداف از پیش تعیین شده می‌باشد. مثلاً زمانی شما وارد یک صفحه از وب سایت حرفه‌ای می‌شوید، یکی دو مورد خیلی برجسته‌تر از بقیه موضوعات می‌باشد. چون آن موارد از سودآورترین موضوعات آن وب سایت به شمار می‌رود.

 از دیگر موارد یک وب سایت خوب و مناسب، می‌شود به فهرست نقشه و دسته بندی آن سایت اشاره کرد. شما به آسانی در یک سایت حرفه‌ای می‌توانید مطلبی را که به آن نیاز دارید پیدا کنید. افرادی که در پشت صحنه یک سایت حرفه‌ای هستند، همه تلاششان را می‌کنند به این هدف عالی برسند که یک پیر مرد و یک کودک به راحتی بتوانند از امکانات آن وبسایت استفاده کنند. فقط در این صورت است که ساختار یک وب سایت برای کاربر خیلی مناسب می‌شود.

 به روز رسانی و نگهداری سایت از نظر فنی

 یکی از مشخصات یک وب سایت خوب و موفق مراقبت‌های فنی و بروزرسانی ها می‌باشد. هر سایتی با گذشت زمان به تغییراتی در ساختار امکانات و کد به صورت فنی نیاز دارد و افراد در پشت صحنه یک وب سایت خوب و موفق تلاش می‌کنند یک وبسایت ساختار فنی خیلی خوب داشته باشد و این ساختار طبق آخرین استانداردهای بین‌المللی چیده شده باشد. همچنین امکاناتی که در طول زمان با توجه به نیاز کاربران احساس می‌شود هم به ساختار یک وب سایت اضافه شود. یک وب سایت خوب تمام سعیش را می‌کند تا همه نیازهای احتمالی مخاطبین هدفش را پوشش دهد.یک وب سایت خوب تمام سعیش را می‌کند تا همه نیازهای احتمالی مخاطبین هدفش را پوشش دهد.

 همیشه حق با مشتری است!

 مشتریان یک وب سایت مخاطبان و بازدیدکنندگان آن وب سایت می‌باشند. یکی از مواردی که پیش از طراحی وب سایت باید خیلی ویژه به آن توجه شود، مخاطبان هدف آن وبسایت می‌باشد. یک وب سایت خوب و موفق طبق پرسونای مخاطب طراحی می‌شود. همینطور نقشه تولید محتوا هم طبق ویژگی‌های شخصیتی مخاطبان و نیازهایشان طراحی می‌شود. به صورت کلی سایتی موفق است که طبق یوزر یا کاربر طراحی و اداره شود و برعکس سایت‌های ناموفق طبق سلیقه یک فرد یا گروه طراحی و اداره می‌شود.

 اگر می‌خواهید که یک وب سایت خوب و موفق داشته باشید، به نیازهای مخاطبان هدفتان توجه کنید و به آنها به خوبی جواب دهید. ما به شما تضمین می‌کنیم که تداوم در این مسیر شما را به موفقیت می‌رساند. اگر بخواهیم یک نمونه سایت موفق را برایتان نام ببریم، باید دیجی کالا را معرفی کنیم.

این سایت در طول سالیان بسیار زیاد فقط به رفع نیاز مخاطبانش پرداخت. در سال‌های اول افراد وارد وبسایت دیجیکالا می‌شدند و اطلاعات و دانش مورد نیاز را کسب می‌کردند و بعد از آن به دلیل عدم اعتماد به سایت‌های اینترنتی و همچنین پرداخت اینترنتی ترجیح می‌دادند از یک مکان فیزیکی خریدی را انجام دهند. با گذشت زمان داستان تغییر کرد و دیجیکالا امروزه به دیجیکالا تبدیل شده است.

 

انواع روش ‌های پرداخت آنلاین فروشگاه اینترنتی
حتما بخوانید:

 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه مجله اینترنتی محتوا یار بودید. امیدواریم مطالب و نکات برای شما مفید، کاربردی و آموزنده واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط از طریق لینک‌های زیر اطلاعات مفید و آموزنده در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، سئو، بازاریابی محتوا، تولید محتوا و غیره به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا