تفاوت ‌های بازاریابی و فروش + 3 نکته مهم در رابطه با آن

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با تفاوت ‌های بازاریابی و فروش مطالب و نکات مهمی را برایتان عنوان کنیم. از این رو خواهشمندیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. اگر شما شخصی هستید که یک کسب و کار کوچک را اداره می‌کنید، ممکن است که از تفاوت‌های بازاریابی و فروش آگاه نباشید. در این مقاله تلاش کردیم تا تفاوت‌های میان بازاریابی و فروش را برایتان بازگو کنیم و برایتان توضیح بدهیم که استفاده از این دو مهارت و تخصص بسیار زیادی می‌طلبد.

اگر شما می‌خواهید که بخش بازاریابی کسب و کارتان را فقط با هدف بیشتر کردن مشتریان و فروش محصولات خود را اداره کنید، عملکرد آن به پشتیبانی از فروش با یک تمرکز درون شرکتی محدود می‌شود. ولی بازاریابی اگر بتواند جایگاه بسیار خوبی در مدیریت کسب و کار شما برای خود پیدا کند، می‌تواند که به یک المان رشد مناسب با تمرکز برون شرکتی تبدیل شود که می‌تواند موجب افزایش مشتریان و فروش محصولات شما شود.

 در نتیجه به جای اینکه شما بازاریابی و فروش را با یکدیگر ترکیب کنید، بهتر است که دو بخش جداگانه برای آن در کسب و کارتان در نظر بگیرید تا بتوانند به درستی همدیگر را پشتیبانی کنند. اینگونه رشد تجارتتان صد در صد می‌شود.

 مطالعات علمی نشان می‌دهد که سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی که دو تیم بازاریابی و فروش آنها به صورت جداگانه از یکدیگر فعالیت می‌کنند، رشد بیشتری نسبت به بقیه رقبا نشان دادند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا این موضوع را به صورت مفصل برایتان توضیح دهیم. مطالعات علمی نشان می‌دهد که سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی که دو تیم بازاریابی و فروش آنها به صورت جداگانه از یکدیگر فعالیت می‌کنند، رشد بیشتری نسبت به بقیه رقبا نشان دادند.

استاد وب در این مقاله می‌خواهد به سؤالات زیر جواب بدهد:

تفاوت بازاریابی و فروش دقیقاً در چه مواردی است؟

 هر کدام از این دو بخش چه تاثیری بر کسب و کار می‌گذارند؟

 فروش

 تیم فروش کار ساده‌ای را بر عهده دارد؛ این تیم فقط باید محصولات را به پول نقد تبدیل کند. فقط کاری که تیم فروش انجام می‌دهد، این است که سرنخ‌های فروش را به مشتریانی که به شما و شرکتتان پول می‌دهند تبدیل می‌کند. این کار آنها موجب ایجاد تعامل مستقیم با مشتریان بالقوه برای متقاعد سازی آنها برای خرید محصولات شرکت می‌شود.

 اهداف تیم فروش

 حوزه تجارت و فعالیت شما، شامل محصولات و خدماتی می‌باشد که توسط آن‌ها به مشتریان و مخاطبانتان فروخته می‌شود. به خاطر همین فروشندگان باید رابطه نزدیک با مشتریان خود را حفظ کند تا بتوانند مسیر فروش محصولات را همیشه هموار نگه دارند. همینطور آن‌ها باید بتوانند تا با مخالفت‌های مشتری مواجه شوند و با آنها در رابطه با شرایط فروش محصولات و قیمت آنها چانه بزنند. همینطور تیم فروش باید پس از فروش محصولات هم از این موضوع مطمئن شوند که بقیه بخش‌های شرکت نیازهای مشتریان را برآورده می‌کنند. حوزه تجارت و فعالیت شما، شامل محصولات و خدماتی می‌باشد که توسط آن‌ها به مشتریان و مخاطبانتان فروخته می‌شود.

افق دید تیم فروش

 دید تیم فروش عموما از درون به بیرون یعنی به سمت مشتری می‌باشد و به زمان حال تمرکز دارد. افق دید تیم فروش اغلب محدود به فصل جاری، ماه یا هفته می‌باشد. دلیل این موضوع این می‌باشد که اگر فروش بر زمان حال تمرکز نداشته باشد نمی‌تواند تضمینی برای سود شرکت داشته باشد.

 بازاریابی در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش

 در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش هدفی که بازاریابی به دنبال آن می‌باشد، این می‌باشد که علاقه مشتریان بالقوه را به سمت خدمات محصولات شرکت جلب کند و سرنخ ‌های فروش را برای تیم‌های فروش ایجاد کند. در نتیجه تیم بازاریابی باید کارهای زیر را برای رسیدن به هدفش انجام دهد.

  •  قیمت گذاری خدمات و محصولات شرکت برای کسب بیشترین سود در مدت زمان طولانی
  •  تبلیغات خدمات و محصولات شرکت برای مطلع کردن مشتریان و بالا بردن آگاهی آنها و همچنین برندسازی
  •  گسترش و توسعه دادن خدمات و محصولات خلاقانه‌ای که قادر باشند احتیاجات حال و آینده مصرف کنندگان و مشتریان آنها را برآورده کنند.
  •  مطالعه، تحقیق و بررسی درباره مشتریان و مصرف کنندگان برای شناسایی نیازهای آنها مطالعه، تحقیق و بررسی درباره مشتریان و مصرف کنندگان برای شناسایی نیازهای آنها

اهداف تیم بازاریابی در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش

 پس، از کارهای مهمی که تیم بازاریابی باید به انجام آن بپردازد این می‌باشد که از نگاه یک مشتری بازار کار را شناسایی کند، شرکت را در جهت آن هدایت کند که بتوان نیازها و خواسته‌های مشتریان را در آینده برآورده کند. به این معنا که تیم بازاریابی باید برند مورد نظرش را به سمت گروه‌های مشتریان منتقل و هدایت کند تا بتواند در میان آنها به رقابت بپردازد و همینطور از رقابت کردن سودی به دست بیاورد.

 به زبان راحت‌تر می‌شود اینگونه گفته که کار و هدف تیم بازاریابی این است که به یک شرکت یا برند کمک کند تا با پیشنهاد خود به مصرف‌کنندگان قیمت گذاری محصولات و خدمات شرکت و ایجاد روابط پایدار و مشتریان تعاملی را ایجاد کند که در نتیجه شرکت بتواند احتیاجات مشتریان را به بهترین نحو ممکن برآورده سازد. در آخر این کار موجب افزایش فروش شرکت و همین‌طور افزایش سود حاصل از فروش برای شرکت می‌شود.

 از کارهای دیگری که بر عهده تیم بازاریابی می‌باشد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  تیم بازاریابی باید قادر باشد تا سرنخ‌های فروش بیشتری را برای تیم فروش ایجاد کند.
  •  بتوانند روابط دیجیتال را پایدار و مستحکم‌تر کند.
  •  شناخت و درک خود از بازار مصرف کنندگان را به شکل استراتژی‌هایی دربیاورد. که با استفاده از آنها شرکت قادر باشد قسمت بیشتر از بازار فروش را به خود اختصاص دهد. تیم بازاریابی باید قادر باشد تا سرنخ‌های فروش بیشتری را برای تیم فروش ایجاد کند.

نکته ای در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش

 شما باید به این موضوع دقت کنید که اگر تیم بازاریابی شما و عملکردتان متمرکز بر زمان حال نشود، شما موفقیت کسب و کارتان را در آینده از دست می‌دهید؛ در نتیجه بهتر است که تیم بازاریابی شرکتتان با آینده نگری عمل کند.

بازاریابی و فروش بدون یکدیگر آسیب پذیر می‌شوند

 همانگونه که شما هم می دانید، بازار معاملات همیشه در حال تغییر و تحول می‌باشد. این موضوع فروش محصولات را هم خیلی تحت تأثیر می‌گذارد. در این موقع تیم بازاریابی به میدان می‌آید و نقش اساسی را برعهده می‌گیرد. این بخش باید شرکت را برای انواع تغییرات بازار آماده کند و به تیم فروش کمک کند تا بفهمد ‌کدام مشتری با چه نیازهایی در کجا است. با این کار می‌شود حتی در شرایط بحرانی هم میزان سود و فروش را بالا نگه داشت.

 بازاریابی و فروش دو بخش جدا از هم در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش

در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش بهتر است که بازاریابی و فروش در شرکت و سازمان‌ها جدا از یکدیگر فعالیت کنند چون هر کدام به تنهایی نیازمند مهارت و تخصص‌های بسیار زیادی هستند. تمرکز بر روی زمان حال و پیش بردن فروش نیازمند تخصص‌هایی می‌باشد که با نگاه به روبرو و آینده و همینطور مشتری ‌مداری تیم بازاریابی همخوانی و هماهنگی ندارد.

 به بیانی دیگر تیم فروش فکر می‌کند که شناخت و درک خوبی از مصرف‌کنندگان و احتیاجات آنان دارد؛ اما این تصور آنها با واقعیت فرق دارد چون مشتریان همیشه می‌توانند در زمان صحبت با تیم فروش تلاش آنان را برای تشویقشان به خرید محصولات احساس کنند. بنابراین هیچ وقت کاملاً با آنها در مورد احتیاجات و خواسته‌هایشان حرف نمی‌زنند.

 برای اینکه یک شرکت بتواند به درستی رشد کند و در حوزه فعالیتش به موفقیت برسد، باید به اصطلاح از پنجره به بیرون نگاه کند و مسیر حرکت شرکت در آینده را معلوم کند تا بتواند شرکت را در جهت آن هدایت کند. در خیلی از شرکت‌ها این وظیفه را مدیر شرکت برعهده می‌گیرد. تیم بازاریابی تنها نقش کمک کننده تیم فروش را بر عهده دارد. ولی باید به این واقعیت دقت کنید، وقتی یک کسب و کار به موفقیت می‌رسد که هر قسمت وظایف اصلی خودشان را انجام دهند. برای اینکه یک شرکت بتواند به درستی رشد کند و در حوزه فعالیتش به موفقیت برسد، باید به اصطلاح از پنجره به بیرون نگاه کند و مسیر حرکت شرکت در آینده را معلوم کند تا بتواند شرکت را در جهت آن هدایت کند.

 مطالعاتی در زمینه بازاریابی و فروش در مبحث تفاوت‌های بازاریابی و فروش

 در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش مطالعات و تحقیقات گوناگونی که در سال‌های گذشته در مورد اهمیت جدا بودن تیم‌های بازاریابی و فروش در شرکت‌ها و کسب و کارها انجام شده است، بیان می‌کند که بازاریابی یک نقش کلیدی در رشد شرکت‌ها را بر عهده دارد.

مثلاً وقتی که یک شرکت یا یک کسب و کار در تیم مدیریتی خود از کسانی که در حوزه مارکتینگ تخصص و تجربه دارند استفاده می‌کنند، با رشد بیشتری در حوزه فعالیتش مواجه می‌شود و حتی می‌تواند تا بهتر فرصتها را به واقعیت تبدیل کند و از آنها بهره ببرد. همینطور شرکت‌ها می‌توانند بر درک شناسایی اثرات استراتژی‌های بازاریابی و همینطور تبلیغاتشان مهارت و تخصص بیشتری را نسبت به بقیه رقیبان اعمال کنند.

در نتیجه همه این ویژگی‌ها می‌تواند بازدهی و سود بیشتری را از برنامه‌های مارکتینگ به دست بیاورند. البته همه مواردی که بیان شد، در رابطه با شرکت و کسب و کارهایی که فقط از اصول و قواعد مارکتینگ پیروی می‌کنند و متخصصان بازاریابی در تیم مدیریتی آنها به چشم می‌خورد نیز صدق می‌کند.

تفاوت‌های بازاریابی و فروش

 در این بخش فکر کنید که دو بخش بازاریابی و فروش یک شرکت یا یک کسب و کار در حال فعالیت هستند. تفاوت کار و وظایف آنها به صورت زیر می‌باشد:

 تیم فروش در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش

  •  فعالیت‌ها: متقاعد کردن مصرف کنندگان به خرید محصولات شرکت برای برآورده کردن خواسته‌هایشان.
  •  استراتژی: وظیفه و کار اصلی من این است که محصولات و خدمات شرکت را به مشتریان بفروشم.
  •  شهرت برند: چون نماینده شرکت و یا کسب و کار محسوب می‌شوم. در نتیجه زمانی که مشتریان به برندمان فکر می‌کنند من را به یاد خواهند آورد.
  •  افق دید: میزان فروش در هفته ماه و یا فصل اهمیت دارد. و باید در سریعترین حالت ممکن محصولات به فروش برسند.
  •  مخاطبان: کار ما تعامل یک به یک است. و بهتر است که با خریدار صحبت کنیم یعنی همان کسی که محصول را سفارش می‌دهد.
  •  پیشنهادات: پیشنهاداتی که به محصولات مرتبط می‌شوند و یا تخفیفات اثر بیشتری دارند.
  •  قیمت: بزرگ‌ترین مانع برای فروش محسوب می‌شود. معمولاً مشتریان مت‌های ما شکایت می‌کنند و می‌گویند که قیمت‌های ما بالاتر از قیمت‌هایی است که رقیبان ما را اعلام می‌کنند.
  •  محصولات: برای فروش محصول خود باید مشتری را متقاعد به خرید آن کنم. محصولات: برای فروش محصول خود باید مشتری را متقاعد به خرید آن کنم.

فعالیت های تیم بازاریابی در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش:

  •  فعالیت‌ها: روابط عمومی، تحلیل بازار، تبلیغات، فروش، رضایت مشتری و خدمات.
  •  استراتژی: تنها هدف جذب مشتریان به شرکت و افزایش علاقه آنها به محصولات شرکت است.
  •  شهرت برند: تبدیل شدن به یک برند به معنای دستیابی به یک فرصت ویژه برای شرکت است. به این معنا که اگر بتوانیم شهرت خوبی کسب کنیم. می‌توانیم از رقیبان خود پیشی بگیریم.
  •  افق دید: نگاهی طولانی‌مدت و آینده نگر به بازار هدف دارم. به این صورت که شرکت و یا کسب و کار ما در سال‌های آینده در کجا قرار خواهد گرفت.
  •  مخاطبان: مخاطبان می‌توانند هم افراد تصمیم گیرنده هم مشتریان و هم افراد تأثیر گذار باشند. یعنی هم خریدار و هم مدیران شرکتها.
  • پیشنهادات: باید تمام تلاش خود را برای دریافت بازخورد مثبت از مشتریان انجام دهم. به این معنا که هر فردی قادر است که محصولات ما را تهیه کنند.
  •  قیمت: ارزش هر کالا را باید درک کنم. و بدانم که مشتریان بابت آنها چقدر حاضرند پول پرداخت کنند. باید مطمئن شوند که پولی را از دست نمی‌دهیم.
  •  محصول: تعداد زیادی محصول در اختیار من است که باید اطمینان حاصل کنم که با نیاز بازار همخوانی دارد.

توصیه‌ای به کسب و کارهای جدید در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش: روی فروشتان تمرکز کنید

 بهترین تکنیک برای کسب و کارهای جدید و استارتاپ ها متمرکز شدن بر روی فروش محصولاتشان است. خصوصاً بهتر می‌باشد که برای جذب مشتریان و متقاعد کردن آن ها برای استفاده از خدماتشان به عنوان شروع کار تمرکز کنند.

جسیکا در رابطه با موفقیت کسب و کارهای کوچک و جدید می‌گوید:

 کسب تجربه در سال های زیاد نشان می‌دهد که مدیران شرکت‌ها دوست ندارند با کمبودهای محصولات و خدماتشان مواجه شوند و نمی‌خواهند که سختی به وجود آوردن یک استارتاپ را برعهده بگیرند. پس ترجیح می‌دهند که یک روش و عملکرد گسترده و سطحی به نام بازاریابی را برگزیند و از آن استفاده کنند؛ چون نمی‌توانند با واقعیت‌ها و حقایق نامطلوبی که در نتیجه حرف زدن با مشتریان با آن مواجه می‌شوند روبرو شوند.

 ما به شما توصیه می‌کنیم که همیشه یک محصول با کیفیت و خوب را تولید کنید و بعد به صورت دستی به دنبال مشتری و مصرف کننده برای آن باشید. به عبارتی می‌توان اینگونه گفت که این دو یک متن ارتباطی نزدیک و تنگاتنگ با یکدیگر دارند؛ به این معنا که شما اول باید مصرف کنندگان را برای تولید کردن محصولات باکیفیت بیابید و بر آن تمرکز کنید و سپس به وسیله بازاریابی برای به دست آوردن مشتریان و مصرف‌کنندگان بیشتر اقدام کنید. در غیر اینصورت کسب و کار جدیدتان عملاً از کار می‌ایستد. در مبحث تفاوت ‌های بازاریابی و فروش ما به شما توصیه می‌کنیم که همیشه یک محصول با کیفیت و خوب را تولید کنید و بعد به صورت دستی به دنبال مشتری و مصرف کننده برای آن باشید.

نتیجه گیری در مبحث تفاوت‌های بازاریابی و فروش

همانطور که در این مقاله خواندید، وقتی یک کسب و کار به موفقیت واقعی و رشد می‌رسد که بتواند میان فروش و مارکتینگ خود تفاوت ایجاد کند و بتواند این دو را به صورت جداگانه اجرا کند. ولی در عین حال بتواند هماهنگی و ارتباط مناسب و خوبی را میان این دو تیم در کسب و کار خود حفظ کند. بهتر است که حتماً به ویژگیهای تیم فروش و تیم بازاریابی دقت زیادی داشته باشید. از جمله زمان بازدهی آنها و هدف و استراتژی عملکرد آنها. چون در این موارد و همینطور سایر ویژگی‌های عملکردی با یکدیگر فرق‌های بسیار زیاد دارند.

 

۳ نکته مهم و کاربردی در رابطه با محتوای بازاریابی
حتما بخوانید:

 ممنون که تا انتهای این مقاله که موضوع آن در رابطه با تفاوت‌ های بازاریابی و فروش + 3 نکته مهم در رابطه با آن بود، همراه وبسایت محتوایار بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشد. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط از طریق لین ک مقالات زیر اطلاعات مفید و آموزنده اید در رابطه با سئو، دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت و… به دست آورید و به اطلاعاتتان بیافزایید. در ضمن اگر سوالی در رابطه با این مقاله داشتید، می توانید از طریق کامنت گذاشتن از ما بپرسید تا همکاران ما در اولین فرصت پاسخ دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا