تعریف وب سایت داینامیک ، فواید و معایب آن

همانطور که در خور انتظار است، وب سایت داینامیک که به معنی پویا و فعال است، به وب سایتی که ثبات ندارد، در مقایسه با وب سایت استاتیک یا ایستا تعریف می‌شود. در این مقاله قصد داریم راجع به وب سایت داینامیک یا وب سایت پویا، مفصلاً توضیحاتی را ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید. سایت استاتیستیک با سایت داینامیک چه فرقی با یکدیگر دارند؟

 سایت استاتیک با سایت داینامیک چه فرقی دارد؟

 وب سایت استاتیک دارای صفحات html است و یک برنامه نویس حرفه‌ای آن را طراحی می‌کند. این صفحات معمولاً سالانه ویرایش می‌شوند و از لحاظ ساختاری، به یک بروشور آنلاین شبیه‌اند. به دلیل حجم کد بسیار پایین وب سایت داینامیک و همینطور کاربری آسان‌تر سایت‌های استاتیک، سرعت آنها بسیار بالاست. اما استفاده و ویرایش آن، کار حرفه‌ای‌هاست و کمتر کسی امروزه از این وب سایت‌ها استفاده می‌کنند.

 برای تعریف سایت‌های پویا می‌توانیم بگوییم: بیشتر وب سایت‌هایی که از آنها استفاده می‌کنیم، پویا هستند. این سایت‌ها مجموعه سایت‌های خبری، آموزشی، فروشگاه‌های اینترنتی و…. را پوشش می‌دهند.از این رو، وب سایت‌ها دائماً در حال تغییر و به روز رسانی هستندو به آن‌ها سایت‌های داینامیک یا پویا می گویند

انواع ساخت وب سایت داینامیک

از این رو که وب سایت‌ها دائماً در حال تغییر و به روز رسانی هستند، به آن‌ها سایت‌های داینامیک یا پویا می گویند. اصولاً وب سایت‌های داینامیک را می‌شود به دو نوع تقسیم کرد. که در ادامه مقاله قصد داریم مفصلاً راجع به انواع وب سایت داینامیک توضیحاتی را ارائه دهیم.

 دسته اول طراحی وبسایت پویا به صورت اختصاصی

اول باید بگوییم که این نوع از وبسایت بسیار گران است. به منظور ساخت چنین وبسایتی، یک برنامه نویس حرفه‌ای باید از اولین کد تا آخرین کد را بنویسد.این هزینه‌ها بسته به شهر، نظر به سابقه برنامه نویس و نمونه کارها متغیر است.

در حین طراحی وب سایت، طراح سایت یک پنل نیز برای وب سایت طراحی می‌کند، تا صاحبان وب سایت داینامیک بتوانند به بهروز رسانی و ویرایش مطالب خود در سایت بپردازند.

 نکات مثبت

 از اولین خصوصیات مثبت این وب سایت داینامیک اختصاصی، می‌توان به شخصی سازی شدن این وب سایت‌ها اشاره کرد. این وب سایت‌ها بسیار بهینه طراحی شدند و هیچ گونه کد اضافه‌ای ندارند. اگر بخواهیم آن را از نظر سرعت ، بررسی کنیم، باید بگوییم که در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.

 نکات منفی

 مایلیم به چند نکته منفی هم در این مورد اشاره کنیم: وقتی یک سایت توسط یک برنامه نویس طراحی می‌شود، شما عملاً به این برنامه نویس، و یا شرکت مربوطه وابسته هستید. مشکل اینجاست که شاید شما  در طول مدت همکاری‌تان با این کمپانی و برنامه نویس به مشکل بر بخورید یا به دلایلی نامعلوم، آن شخص کشور را به قصد مهاجرت ترک کند.

در این موقعیت‌ها شما به استخدام یک برنامه نویس دیگر نیاز دارید. و این کار باید به سریع‌ترین زمان ممکن انجام گیرد. در صورتی که همگی می دانیم، استخدام یک برنامه نویس ماهها طول می‌کشد. زیرا بسیار زمان می‌برد تا برنامه نویس جدید به کدهای نوشته شده توسط شخص قبلی، پی ببرد. درست است که برنامه نویسی دارای استاندارد است. اما هنگامی که یک شخص کار برنامه نویسی انجام می‌دهد، فقط از۵۰ درصد از استانداردها بهره می‌گیرد و در خصوص ۵۰ درصد باقی کار، از تجربیاتت و تخصص خود استفاده می‌کند.  چون تخصص و تجربیات مختص خود شخص است، خواندن آن کدها برای سایر برنامه‌نویس‌ها بسیار سخت خواهد شد.

 فرض کنید یک وب سایت عالی با ترافیک بالا و مشتریان زیاد دارید، در همین حین، وب سایتتان با مشکل جدی روبرو می‌شود. خرابی وب سایت داینامیک برای شما یک فاجعه تلقی می‌شود و عصبانیت مشتریان را به همراه دارد. در این صورت ممکن است مشتری‌های وب سایت خود را کاملاً از دست بدهید.

مورد دیگر این است که در صورتی که بخواهید یک قابلیت جدید به وب سایت خود اضافه کنید، باید ماه‌ها زمان صرف کنید تا مشکل بزرگی که در سایت به وجود آمده، برطرف شود. همین‌طور بسته به بزرگی پروژه طراحی و برنامه نویسی، این قابلیت جدید، برایتان بسیار گران و هزینه‌بر خواهد بود.

نوع دوم طراحی وب سایت با استفاده از cms

نوع دوم استفاده از مدیریت محتوا می‌باشد. برنامه‌ای که بدون احتیاج به دانش برنامه نویسی در واقع می‌توان، محتوای جدید را تولید و ویرایش کرد. از محبوبترین مدیریت محتواها می‌توان به جوملا، پرستاشاپ و وردپرس اشاره کرد. در اینجا منظور از سیستم مدیریت محتوا همان وردپرس است. در وردپرس، شما می‌توانید به وبسایت های فوق‌العاده‌ای طراحی کنید که این طراحی وب سایت‌ها از طریق دو روش کلی صورت می‌پذیرند.

  • طراحی وب سایت با قالب اختصاصی
  •  طراحی وب سایت با قالب عمومی

 برنامه‌نویسان در طراحی سایت با قالب عمومی، قالب‌هایی را برای سایت‌های مختلف طراحی می‌کنند و این کار را با سادگی و زیبایی هر چه تمام‌تر انجام می‌دهند.

در طراحی وب سایت با قالب اختصاصی،  همان طور که از نام آن پیداست، برنامه نویس به طراحی اختصاصی قالب سایت شما می‌پردازد. بزرگ‌ترین تفاوت طراحی قالب اختصاصی و قالب آماده، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که قالب‌های آماده قابلیت ریکوست بالایی دارند. یعنی برای تأمین نیازهای مختلف کاربران حجم کدهای بالاتری را دارا می‌باشند.  طراحان وب سایت آن را به صورت گسترده‌تر طراحی می‌کنند تا بتوانند تمامی نیازهای احتمالی کاربران را پوشش دهند.

اگر می‌خواهید برای کسب و کار خود یک قالب اختصاصی طراحی کنید طبیعتاً سئو سایت شما بالا خواهد بود اما باید در نظر داشته باشید که به دلیل استفاده از قالب اختصاصی، پایه اصلی سایت شما وردپرس است. این یعنی اگر وب سایتتان با مشکلی روبه‌رو شد، تغییر برنامه نویس برای شما به یک معضل تبدیل نخواهد شد، و در این مورد می‌توان از قالب‌های آماده استفاده کرد تا بتوان با سرعت بیشتری مشکل را رفع کرد.

تفاوت اصلی وب سایت داینامیک اختصاصی و وب سایت داینامیک بر اساس استفاده از مدیریت محتوا

تصور کنید شما وب سایتی را طراحی کردید که کاملاً اختصاصی است. همان طور که پیشتر به آن اشاره کردیم این برنامه نویسی بسیار هزینه‌بر است و باید زمان زیادی را صرف آن کنید.

 در صورتی که در وردپرس، این طور نیست. اینطور بگوییم که ۹۷ درصد مواردیکه شما به دنبال آن هستید قبلاً توسط شخص دیگری تجربه شده است. به همین دلیل این نمونه‌ها توسط برنامه نویس ها قبلاً به بازار عرضه شده است. به این برنامه‌هایی که به وبسایت ها اضافه می‌شوند افزونه یا پلاگین گفته می‌شود.

یعنی نیاز مردم جهان توسط برنامه نویس ها به وسیله افزونه‌ها یا پلاگین های پولی یا رایگان رفع می‌شود. به منظور درک بهتر موضوع مایلیم در این مورد یک مثال ساده بزنیم.

 تصور کنید شما وب سایتی دارید که استفاده از اینستاگرام در کسب و کارتان اهمیت بسیار زیادی دارد. طبیعتاً در صفحه اصلی وب سایت خود تصاویر و مطالبی از صفحه اینستاگرام  خود منتشر می‌کنید. شما برای داشتن چنین آپشنی طبیعتاً باید هزینه‌های زیادی را صرف طراحی آن کنید. در صورتی که وبسایتی بر مبنای وردپرس داشته باشید، فقط با صرف چند دلار و رایگان می‌توانید، از این آپشن در سایت خود استفاده کنید.

 نکته‌ای دیگر در خور ذکر این است که این پلاگین ها ماهانه به روز رسانی می‌شوند، تا در صورت وجود مشکلات احتمالی، به رفع هرچه سریعتر آن بپردازند. در همین حین قابلیت‌های جدید نیز به وب سایت اضافه خواهد شد. جالب است بدانید، این پلاگین ها قابل تعویض با پلاگین های مشابه هستند. پس در صورت بروز هر نوع مشکل به راحتی می‌توانید آن را با پلاگین های دیگر عوض کنید.

پس پیشنهاد ما به شما استفاده از طراحی قالب اختصاصی وب سایت بر اساس وردپرس است. اگر می‌خواهید سایتی پر سرعت داشته باشید و هزینه‌های کمتری پرداخت کنید و همچنین وابسته به برنامه نویسی و شرکت خاصی نباشید ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از وردپرس استفاده کنیم.

 می‌توانید از قالب‌های آماده هم استفاده کنید، و این قالب‌ها برای شما مشکل ساز نخواهد شد.این پلاگین ها ماهانه به روز رسانی می‌شوند، تا در صورت وجود مشکلات احتمالی، به رفع هرچه سریعتر آن بپردازند

فواید و مزایای وب سایت داینامیک یا پویا

 این سایت‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا سایت خود را گسترش دهید. همچنین دارا بودن کنترل پنل مدیریت سایت‌های داینامیک بسیار آسان است.

معایب و مشکلات وب سایت داینامیک یا پویا

همانطور که پیشتر گفته شد، حجم داده‌ها و کدها در سایت‌های پویا بسیار بالاست. شما باید برای سرور بیشتر هزینه کنید. باید سروری تهیه کنید که سی پی یو آن از وبسایت استاتیک بالاتر باشد. این موضوع مسلماً هزینه بر خواهد بود همچنین امنیت وب سایت‌های استاتیک به مراتب بیشتر از وب سایتهای داینامیک است.

 

طراحی سایت کاربر پسند + ۷ توصیه کاربردی درمورد آن
حتما بخوانید:

از اینکه تا انتهای این مقاله با مجله ی محتوایار همراه بودید، از شما نهایت تشکر را داریم. امیدواریم از مطالعه این مقاله کاربردی لذت برده باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا