مدل‌های تجارت الکترونیک و 10 نکته در مورد آن‌ها

 در این مقاله می‌خواهیم به مدل‌های تجارت الکترونیک و 10 نکته در مورد آن‌ها بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

 انواع مدل‌های تجارت الکترونیک

 با توجه به گسترده جغرافیایی موجود، عرضه کنندگان کالا و خدمات در فروشگاه اینترنتی در تلاشند کالای خود را به دیگران معرفی کند و سود بیشتری را کسب کنند. در این راه طراحی سایت و تجارت الکترونیک کمک زیادی به آنها کرده است.

 تجارت الکترونیک در حال دگرگونی است به صورتی که معامله خرید و فروش رو در رو و مستقیم را تحت شعاع قرار می‌دهد. اشخاص کمی در صورت اطمینان از کیفیت کالا و خرید امن و خرید مستقیم مایحتاجش تن به خرید مستقیم می‌دهد. تجارت الکترونیک در ساده‌ترین کلام به معنای خرید و معامله و فروش کالا و خدمات در بستر اینترنت است. شرکت طراحی سایت محتوا یار تلاش می‌کند انواع مدل‌های تجارت الکترونیک را با بیانی ساده و روان برای علاقه مندان بیان کند.

 بر اساس ارتباط مشتری و خریدار و همچنین وسعت معامله و تراکنش انواع مدل‌های تجارت الکترونیک به شرح زیر است:

P2P یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

مدل تجاری نقطه به نقطه مدلی که در آن داد و ستد و ارتباط تجاری و مالی بین دو طرف فروشنده و خریدار تکنولوژی یا همان تکنولوژی ارتباط تلفن همراه با سرور برقرار می‌شود. مانند جابجایی مستقیم پول از حسابی به حساب دیگر.

G2G 

کلیه تعاملات تجاری ما بین دولت‌ها اعم از صادرات و واردات

G2C یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

تعامل تجاری دولت سازمان‌های دولتی با مصرف کنندگان مشتریان

C2G 

به معنی تعامل تجاری بین مصرف کننده با دولت که در حال حاضر چنین مدلی رواج ندارد و یا زیاد استفاده نمی‌شود

B2G یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

مدلی از تجارت الکترونیک بین کمپانی و شرکت با یک نهاد و اورگان دولتی. این مدل‌ها یعنی تجارت با دولت که در حال حاضر در اول راه است.مدلی از تجارت الکترونیک بین کمپانی و شرکت با یک نهاد و اورگان دولتی. این مدل‌ها یعنی تجارت با دولت که در حال حاضر در اول راه است.

C2C یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

دو طرف معامله مستقیماً مصرف‌کننده و مشتری است.دو طرف معامله مستقیماً مصرف‌کننده و مشتری است.

C2B 

ارتباط بازرگانی الکترونیکی از سمت مشتری، کسبه و مصرف کننده با شرکت‌ها و کمپانی‌ها

B2A یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

تعاملات تجاری مابین سازمان‌ها و نهادهای دولتی و ارگانها مانند پرداخت مالیات و عوارض یک نهاد دولتی به نهاد یا سازمان دولتی دیگر همان بی توای می‌باشد.تعاملات تجاری مابین سازمان‌ها و نهادهای دولتی و ارگانها مانند پرداخت مالیات و عوارض یک نهاد دولتی به نهاد یا سازمان دولتی دیگر همان بی توای می‌باشد.

B2C

ارتباط تجارت الکترونیکی بین شرکت‌ها، بنگاه‌ها و کمپانی‌ها با مصرف کننده می‌باشد. مثل شرکت‌هایی که با سایت‌هایشان محصولاتی را معرفی می‌کنند و قیمت و جزئیات اجناس را به خریداران معرفی می‌کنند.

B2B یکی از مدل‌های تجارت الکترونیک

 پرکاربردترین مدل تجاری که این روزها بسیار زیاد دیده می‌شود B2B می‌باشد. در واقع این معامله بین دو شرکت و کمپانی به صورت عمده فروشی انجام می‌شود. معامله و ارتباط تجاری که در آن شرکت‌ها بنگاه‌ها و کمپانی‌ها در دو طرف این بازرگانی الکترونیکی قرار دارند، تأمین کننده و خریدار کالا یا خدمات و فروشنده و مصرف‌کننده. برای نخستین بار شرکت سیسکو در این راه قدم گذاشت. از نقاط ضعف این مدل می‌شود به عدم وجود اعتماد و اطمینان اشاره کرد.معامله و ارتباط تجاری که در آن شرکت‌ها بنگاه‌ها و کمپانی‌ها در دو طرف این بازرگانی الکترونیکی قرار دارند، تأمین کننده و خریدار کالا یا خدمات و فروشنده و مصرف‌کننده.

نکته

 نکته خیلی مهمی که نیاز است تا به شما بگویم این است که این مدل‌ها کاملاً مستقیم و متمایز از هم نیستند و گاهی اوقات ترکیب می‌شوند و یا خیلی نزدیک به هم عمل می‌کنند و مرز مشخصی را نمی‌توان بین آنها قائل شد و شبیه به یک کسب و کار الکترونیک عمل می‌کنند.

 

سرمایه گذاری روی استارتاپ خود پنجمین قدم استارتاپ
حتما بخوانید:

 با سپاس فراوان از شما که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت محتوا یار بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین شما می‌توانید با مراجعه به مقالات مرتبط از طریق لینک‌های زیر اطلاعات مفید و آموزنده‌ای در مورد دیجیتال مارکتینگ و استراتژی محتوا به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا